TCT-minister de districten in om toerisme te promoten

In de week van maandag 26 september tot maandag 4 oktober organiseert het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met toerisme werkgroep Coronie en het Nickerie Tourism Platform een toerismeweek “Let’s Go West”. 

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft zaterdag 24 september in Nickerie van gedachten gewisseld met verschillende belanghebbenden om de toerismesector effectiever te maken.

De bewindsman sprak over het upgraden van toerisme in Nickerie. Het is volgens de bewindsman zaak hierover te praten met de private sector. Ruben Forster, coördinator van Toerisme in Nickerie, zegt dat er wat ideeën zijn. Hij is ervan overtuigd dat Nickerie, warmte en gastvrijheid met zich mee heeft. 

In het kader van de toerismeweek zullen de districten stuk voor stuk worden bezocht.Commewijne en Brokopondo kwamen zondag aan bod gevolgd door Paramaribo op 26 september en tot slot Para op 27 september. Er zal in elk district gesproken worden over hoe om te gaan met toerismebronnen. 

“Suriname heeft cultuur en natuur als grootste toeristisch handelsmerk, maar verder heeft elk district unieke selling points die beter tot uiting gebracht kunnen worden. De bedoeling is door samenwerking nieuwe toeristische producten te creëren,” aldus de bewindsman. 

Het investeren in mensen is onderdeel van het beleid van het ministerie dat middels het faciliteren van trainingen beter inhoud wil geven op het gebied van klantgerichtheid. “Het is belangrijk wat we hebben duurzaam te behouden en verder te ontwikkelen. We moeten natuur en cultuur gaan kapitaliseren en in toeristische producten omzetten.”

De Wereld Toerisme Organisatie van de Verenigde Naties (UNWTO) heeft 27 september geklozen als ‘Wereld Toerisme Dag’ (World Tourism Day). Centraal staat de culturele, sociale, politieke en economische waarde van toerisme. Het thema voor 2022 luidt ‘Rethinking Tourism’. In dit kader worden in verschillende districten bijeenkomsten en andere activiteiten gehouden. 

error: Kopiëren mag niet!