President Santokhi op Saya Streetparty: “Ik zet mij in om situatie Haïti te verbeteren’

President Chandrikapersad Santokhi was zaterdag 24 september te gast bij de Saya Streetparty. Tijdens zijn toespraak daar, zei hij dat hij de hardwerkende Haïtianen waardeert. “Na wan grupu san e wroko tranga ini a kondre.”

De president, tevens CARICOM-voorzitter, gaf aan dat de situatie van Haïti hem zorgen baart en dat hij zich op internationale podia zal blijven inzetten om de situatie op Haïti te verbeteren. 

Tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties vorige week, heeft de president ook aandacht gevraagd voor de problemen waarmee Haïti momenteel te kampen heeft en hoe die samen op te pakken. Ook voor de situatie in eigen land heeft het staatshoofd hulp gevraagd, want alleen kan het land die niet oplossen. 

De president heeft in zijn toespraak op de streetparty beloofd om de situatie in eigen land geleidelijk aan te pakken. “Samen zullen we uit dit diepe dal komen”, klonk het uit de mond van president Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!