Stakeholders praten over preserveren mangrovebossen aan de kust

Het Green Heritage Fund Suriname (GHFS) heeft vrijdag 23 september een seminar over ‘Het Surinaamse ecosysteem van mangrovebossen aan de kust’ gehouden in het Lalla Rookh Gebouw in Paramaribo. Het doel hiervan was het delen van kennis en inzichten van verschillende betrokkenen omtrent de lopende projecten en uitdagingen bij het behouden en vergroten van de bossen langs de kust. 

Verder werd gezocht naar een model voor betere communicatie en onderlinge ondersteuning in het verstandig gebruik en beheer van mangrove in Suriname. 

Er waren zowel overheidsfunctionarissen, non-gouvernementele organisaties en vrijwilligers aanwezig. Onder de sprekers waren onder andere Tomas Willems van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Fabian Esajas, imker en landbouwer, Abbas Noredjo, voorzitter Visserijcoöperatie Nickerie, Jasper Feyen namens de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) en Reza Karg van NV Havenbeheer. 

Ook was er een paneldiscussie onder de aanwezigen over polycentric governance. De inleiding daarover werd door Marie Djosetro verzorgd. Dr. Sieuwnath Naipal sprak namens het Mangrove Forum Suriname (MAFOSUR) over de weg voorwaarts. Naipal heeft de afgelopen tijd enorm veel erkenning gekregen voor het Mangrove project te Weg naar Zee. Daar is de wetenschapper jaren praktisch alleen aan het werk geweest.

De sluiting van het geheel werd gedaan door Monique Pool, directrice van het Green Heritage Fund Suriname. 

error: Kopiëren mag niet!