“Prijzen groenten gezakt”

Enkele burgers geven in een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat de koers een heel grote rol speelt. “Vele dingen zijn intussen duur geworden, maar dat zij nu toch even kunnen genieten van groentesoorten komt heel goed uit. De prijs van groentesoorten is gezakt, het gaat niet worden als hoe het was. Bijvoorbeeld een bos groente voor SRD 3, maar je kan voor SRD 10 al een bos groente vinden en als je geluk hebt zelfs voor SRD 5”, zegt een vrouw.

“Ik ben dagelijks in de stad en doe daarom ook gelijk mijn inkopen. Ik vind het heel fijn dat ik tenminste goed kan genieten van groentesoorten. Toen groentesoorten SRD 25 waren en meer, was het heel zwaar. Wel die dagen zullen weer komen, maar voor nu geniet ik even ervan. Ik kook dagelijks voor zes mensen en een bos groente doet niet veel, hoe wij ook twee keer per dag eten, moet je ook behoorlijk koken. De prijzen spelen dus een grote rol.”

Een standhouder geeft aan dat hij de burgers op zo’n manier ook tegemoet wil komen. “De prijzen bij de groothandelaar spelen ook een rol, vandaar ook een verandering. Wij weten niet hoe morgen eruit zal zien, dus wij proberen het nu dan op zo’n manier”, aldus de standhouder. Hij zegt verder, dat hij hoopt dat er genoeg bezoekers zullen komen.

“Je hebt een groep die zich een SRD 10 nog kan permitteren, maar een andere groep die dat niet kan of weer anderen deel die nu andere plannen hebben met wat zij nog over hebben. Het is zo ook eind van de maand en de school begint daarna ook, dus inkopen moeten ook gedaan worden voor schoolspullen, maar eten blijft een belangrijke onderdeel, dus ik hoop op een vlotte aanloop.”

TM

error: Kopiëren mag niet!