Nog steeds vandalisme op en rond Brasaplein Nieuw Nickerie

Recent bleek uit eerdere mediaberichten, dat vandalen heel wat vernielingen aanrichten aan velden en pleinen in Nieuw Nickerie die voor ontspanning en cohesie moeten zorgen binnen de Nickeriaanse gemeenschap. 

Korte terugblik

Het Burger Informatiecentrum Nickerie heeft eerder laten weten dat er weer vernielingen aangericht zijn op het Brasaplein in Nieuw Nickerie. Dit onmaatschappelijk gedrag van bepaalde burgers werd toen volgens commissariaat afgekeurd. Een beroep werd gedaan op onmaatschappelijke burgers om te stoppen met dit gedrag, maar dat heeft dus niet mogen baten.

Districtscommissaris Senrita Gobardhan deed ook een dringend beroep op de samenleving om samen met elkaar erop toe te zien dat vandalistische praktijken niet worden voortgezet.

Ten overvloede werd gevraagd aan de samenleving om het plein en omgeving na bezoek netjes achter te laten, zodat anderen ook kunnen genieten van deze locatie.

“Het plein is van de gemeenschap. Laten wij het netjes onderhouden en niet vernietigen”, stond in het bericht.

Hetzelfde verhaal, maar nu iets wat ernstiger

“Het blijkt dat vandalen niet van plan zijn ons bekende Brasaplein in het centrum van het district Nickerie met rust te laten. Deze onverantwoordelijke burgers zijn nu overgegaan tot het vernielen van de jonge aanplant. Enkele weken geleden (29 augustus 2022) zijn er met de komst van Indiase parlementsleden in Nieuw Nickerie enkele schaduwrijke Flamboyant plantjes geplant op het Brasaplein. Jammer dat nu reeds de hele top van deze plantjes is afgebroken door gevoelloze lieden in onze samenleving. De districtscommissaris van Nickerie, mevr. Senrita Gobardhan, doet naar aanleiding daarvan wederom een beroep op de samenleving om dit gedrag achterwege te laten. Eenieder die informatie heeft omtrent deze vorm van vandalisme wordt verzocht dit door te geven aan de politie of de Bestuursdienst. Ons geliefd district moeten wij gezamenlijk onderhouden en verder verfraaien, liet de burgermoeder verder doorschemeren”, aldus het Burger Informatiecentrum in haar berichtgeving.

Dak- en thuislozen

Een burger, met wie de redactie van Dagblad Suriname in contact is geweest, stelt dat er rondom het plein heel wat dak- en thuislozen zijn die slapen en activiteiten uithalen. “Je hoort ze soms al vanuit de verte roepen: Zus heb je niet wat geld voor me”, zegt ze. Ze is zich ervan bewust dat het nu vooral onduidelijk is wie dit alles doen, maar vraagt zich echt af of het niet zo kan zijn, dat deze mensen ook er een handje bij helpen. Het probleem van de dak- en thuislozen moet volgens haar ook aangepakt worden.

De gemeenschap kwam met gangbare oplossingen

Op 13 augustus werd aan de districtscommissaris van Nickerie in een brief gevraagd om een strategische aanpak te zoeken voor het probleem rondom Brasaplein/Centrale Markt. In de brief werd duidelijk aan de burgermoeder gevraagd om wekelijks twee parkeerwachters in te zetten om het geheel ordelijk te laten verlopen. Het moment dat er signalen zijn van vernielingen of wangedrag kan direct ingegrepen worden door de politiepost te Nieuw Nickerie, omdat die ook niet ver verwijderd is. Ook een camerasysteem is volgens de bewoners aan te raden. 

Op vragen van de redactie van Dagblad Suriname over een mogelijke oplossing voor het vandalisme is vooralsnog niet gereageerd door de districtscommissaris. 

GW

error: Kopiëren mag niet!