Vakantieoord Parabello blijft tot nader order gesloten

Onlangs zijn personen door piranha’s gebeten bij het vakantieoord Parabello, in het district Para. De eigenaar van het oord zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij Parabello al enkele dagen gesloten heeft voor een oriëntatie en onderzoek.

“Ondertussen heb ik de familie Tuinfort bij mij gehad en de zaak besproken. Het blijkt dat het slachtoffer tegen het net aanleunde en dat hij van achter het net in zijn vinger gebeten is door een pireng (piranha). Het is dus niet gebeurd in het afgesloten gedeelte van het bad. Ze zijn van 9 uur ‘s morgen tot half 5 ’s middags met kinderen in het bad geweest zonder noemenswaardige problemen. Totdat het geval zich voordeed. Andere mensen hebben zich niet bij mij gemeld. Ik heb wel begrepen dat twee andere personen zich achter het net hebben begeven om te zwemmen en gebeten zijn. Details daarover kan ik niet geven, omdat ze zich niet hebben gemeld. Immers zullen ze dat ook niet doen, omdat ze zich niet aan de regels hebben gehouden”, aldus de eigenaar.

De eigenaar zegt verder, dat het oord al bijna 20 jaar bestaat en eigenlijk nooit last heeft gehad van piranha’s. Hij geeft aan, dat de meeste vakantieoorden nu last hebben van piranha’s door de overloop van het stuwmeer.

Dat mensen door piranha’s worden gebeten bij vakantieoorden, komt door slordigheid en het zich niet houden aan de regels, stelt de eigenaar. Er mogen bijvoorbeeld geen menstruerende vrouwen in het water, men mag zich ook niet met eten en drinken in het water begeven. “Toch zijn er bezoekers die zich niet houden aan de regels en schrikken wanneer zij gebeten worden.”

De eigenaar heeft vrijdagochtend een gesprek gehad met de districtscommissaris van Para, Marlene Joden. Het oord blijft tot nader order gesloten. Voor eventuele openstelling zal er een controle plaatsvinden door de districtscommissaris, op haar  instigatie/suggestie zijn enige aanpassingen ter bevordering van de veiligheid aangebracht.

SK

error: Kopiëren mag niet!