Theaterspektakel De blank officier

NAKS (Afro-Surinaamse cultureel centrum van Suriname voor kunst, cultuur, wetenschap en gemeenschapswelzijn) en de Nederlandse Stichting Vlechtwerk werken aan het theaterspektakel ‘De Blank officier.’ De première zal op 9 december 2022 in de Botanische Tuin aan de Previenlaan in Paramaribo plaatsvinden. De audities zijn op 6,8 en 9 oktober in het gebouw van NAKS.

Wervelende muziek en dans

Volgens de bekomen informatie is het theaterstuk De blank officier gebaseerd op een verhaal uit 1840 geschreven door W.E.H. Winkels. De opzet krijgt echter een hedendaags jasje, zal dus van deze tijd zijn, met wervelende muziek en dans. Ook zal er in de voorstelling volop gezongen worden.

Regisseur

De uitbundige theatershow wordt uitgevoerd door vijf vrouwen en vijf mannen, aangevuld met een klein orkest. Makers zijn regisseur Hans van Hechten en acteur Maikel van Hetten. Beiden hebben hun sporen verdiend in het theater, zowel in Nederland als in Suriname. De productie is tot stand gekomen door financiële ondersteuning van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Suriname.

De Nederlandse bedrijven Boskalis en Baggerbedrijf De Boer bieden ook ondersteuning.

HD

error: Kopiëren mag niet!