Total Energies verlengt Surinaams boorcontract met Maersk Valiant

TotalEnergies Suriname heeft een optie uitgeoefend om het boren van één extra put in Blok 58 voor de kust van Suriname toe te voegen aan zijn contract voor het Maersk Valiant-boorschip van Maersk Drillings.

De contractverlenging zal naar verwachting in januari 2023 van start gaan, in directe voortzetting van de huidige werkomvang van het schip, met een geschatte duur van 100 dagen. De contractwaarde van de verlenging bedraagt ​​ongeveer 24.7 miljoen dollar, inclusief geïntegreerde diensten.

Boorschip

De Maersk Valiant is een hoogwaardig boorschip dat in 2013 werd opgeleverd. Het is momenteel in bedrijf voor TotalEnergies voor de kust van Suriname. In februari zei TotalEnergies dat het een belangrijke ontdekking van nieuwe olie en bijbehorend gas had gedaan bij de Krabdagu-1-bron voor de kust van Suriname. De ontdekking werd gedaan in het centrale gebied van offshore Block 58 en volgt op eerdere ontdekkingen in Maka, Sapakara, Kwaskwasi en Keskesi, en de met succes geteste Sapakara South-1-taxatiepunt. 

Krabdagu-1, dat18 kilometer ten zuidoosten van Sapakara Zuid is, werd geboord op een waterdiepte van 780 meter, aldus TotalEnergies. Destijds zei het dat er in 2022 in het blok nog minstens drie exploratie- en evaluatieputten zouden worden geboord. TotalEnergies is de exploitant van Blok 58, met een werk belang van 50%, terwijl APA Corporation de resterende 50% bezit.

error: Kopiëren mag niet!