“De situatie zuigt alle energie uit je”

“Een huis delen met twee gezinnen is een heel ander gevoel, ingewikkeld, maar brengt ook heel wat leuke dingen met zich mee”, zegt Liam tijdens een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname.

Hij woont met zijn gezin en twee andere gezinnen in een huis. Zijn gezin bestaat uit zijn vrouw en zoontje en als de enige kostwinner kwam het heel moeilijk uit. Het huis waarin zij wonen is van Liam, dat achtergelaten was door zijn vader. 

“Ik was heel jong toen mijn moeder stierf. Mijn vader bracht mij alleen op en door de jaren heen leerde hij ook iemand kennen, maar met haar liep het heel anders uit. Mijn vader werkte heel hard om zijn huis te bouwen of te realiseren, zo dat ik niet mee hoef te maken wat hij moest meemaken, maar ik wist nooit dat het toch ergens mis zou gaan”, zegt Liam.

“Twee jaren nadat mijn vader stierf begon alles verkeerd te lopen, het Covid-virus verspreidde zich, alles was toen stil en mijn bedrijf draaide niet meer. Nu heb ik helemaal niets meer, ik heb alles verloren. Om uit te komen besloten mijn vrouw en ik een kamer te verhuren voor een werkend koppel in ons huis. Nog een gezin kwam erbij, omdat die onderdak had verloren vanwege de koersstijging en ook alle andere ellende die ermee gepaard ging. Dus nu bestaat mijn huis uit drie gezinnen. Het is soms heel ingewikkeld, maar zolang er goed gecommuniceerd wordt komt het goed uit. Intussen wonen zij al een jaar met ons en betalen maandelijks op tijd”, zegt Liam. 

“Ik wist voorheen helemaal niet hoe ik het moest redden, als enige kostwinner was het heel zwaar. Mijn vrouw bood aan te gaan werken. maar ik vond dat ons kind aandacht nodig heeft. Met de twee gezinnen erbij redden wij het aardig en mijn vrouw besloot vier maanden terug ook te starten met bestellingen maken van taart en gebakjes van huis uit”,zegt Liam. 

Liam zegt verder, dat hij dacht dat hij het zou redden na de ellende van het virus. “Als man met een klein gezin dacht ik juist dat ons niets tekort zou komen. maar ik heb het onderschat. De situatie zuigt alle energie uit je en aan het eind moet je anders nadenken om uit te komen. Wonen met meer mensen brengt ook een andere sfeer in het huis en een heel ander gevoel naar mijn gezin toe. Wij doen vaak dingen samen als het ons lukt en proberen ook vaak dingen om en om te doen, dus het is een heel goed idee geweest.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!