Bestuur bond bij OW-MCP wil spoedig gesprek met minister Emanuël

Het bestuur van de Algemene Werknemersorganisatie OW-MCP (Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnproject) heeft in een vergadering met waarnemend directeur Sanjay Triloki, de voorzitter van de Algemene Werknemersorganisatie OW-MCP Dayanand Dwarka (telefonisch) en het personeel al het ongenoegen binnen de organisatie besproken.

Minister Gracia Emanuël is uitlandig 

Dwarka heeft te kennen gegeven dat minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport uitlandig is en pas 23 september terug zal zijn in het land. Verder deelde hij mee, dat de huidige minister van Financiën en Planning vertrekkende is. 

Gesprekken met minister laten lang op zich wachten

Volgens bondsvoorzitter Dwarka zal de minister waarschijnlijk volgende week het bestuur van AWO ontvangen voor een gesprek betreffende de knelpunten. De personeelsleden vinden echter dat dit weer lang op zich zal laten wachten. Het bestuur van AWO OWMCP heeft daarom gemeend om een brief naar directeur Maverick Boejoekoe van Regionale Ontwikkeling en Sport te schrijven voor een spoedige ontvangst. 

Besluiten tijdens de vergadering

De besluiten die werden genomen tijdens de vergadering zijn dat de actie door zal gaan, dat het personeel om 7 uur ‘s morgens de werkplek binnen komt en tot 9 uur ‘s morgens werkt, dat er dispensatie zal worden gegeven aan de personeelsleden van Wakay en de bewaking, vanwege het feit dat de minister uitlandig is en de Financiënpminister op vertrek staat.

Het bestuur wacht tot maandag 26 september de berichten af, in de hoop dat ze tegen die tijd ontvangen zullen worden. Het bestuur roept verder de personeelsleden op en spreekt de hoop uit, dat er met zijn allen een strijd naar een goede eind gevoerd kan worden.

Het bestuur is zich ervan bewust, dat er geen geduld is, maar vraagt desondanks wat geduld. Rekening houdend met het feit dat het een strijd voor alle personeelsleden is. Het bestuur wil voorkomen dat er plotseling na een abrupt besluit om massaal niet te komen opdagen, spullen worden ontvreemd.

Met inachtneming van die verantwoordelijkheid wordt er een verzoek aan de collega’s gedaan: ”Laten we deze week afwachten. We hopen volgende week, dat het gesprek met de minister of de directeur vruchten zal afwerpen. We zullen u informeren over de stand van zaken.”

GW

error: Kopiëren mag niet!