“Wanneer komt er een drup van besef?”

“Men zegt na kruipen gaat men lopen en daarna rennen, maar ik merk dat men verwacht dat een ieder op een of andere manier hoog moet vliegen”, zegt een vrouw in gesprek met Dagblad Suriname. 

“Alle prijzen in de winkel zijn omhoog gevlogen. Ik ben zeker dat er over een week weer iets bij komt, de prijzen gaan hoger tot men niet meer kan ademen. Nu is het al heel moeilijk, maar men maakt het leven nog moeilijker voor een ieder en het ergste hiervan is, dat mensen het met mensen doen. Wij doen het met elkaar, niet dat je kan zeggen dat het vanuit de natuur komt, maar dat mensen zo slecht met andere mensen omgaan vind ik heel pijnlijk”, benadrukt de vrouw.

“Een land wordt samen gevormd, samen wordt er een eenheid gevormd en niet door een bepaalde groep, maar dat begrijpt men nog steeds niet, er wordt wel erover gesproken en aangegeven, maar men weet niet wat dat betekent. De een drukt het voor de ander of maakt het moeilijk zodat de ander weer naar het begin gaat, dus van lopen naar kruipen, alleen om het te kunnen overleven. Wanneer komt er een drup van besef? Ik vraag niet om een volledige verandering, maar slechts een drup.”

De vrouw geeft aan, dat de prijzen week in en maand in, maar blijven stijgen terwijl de salarissen hetzelfde blijven. “Zo zie je dat het land voor niets gereed staat. Wanneer je de prijzen gaat verhogen, dienen de salarissen ook verhoogd te worden. Zo zie je dat men alleen aan zichzelf denkt of laat ik zeggen, de mensen die het niet menen met anderen. Ik hou niet ervan om met de vinger te wijzen of namen te noemen, maar hou het op mensen, want het zijn uiteindelijk mensen”, aldus de vrouw. 

TM

error: Kopiëren mag niet!