Zangeres Namikoo in Suriname voor optreden

De Nederlandse artieste Namiko is op bezoek en voor een optreden in Suriname. Het is haar eerste bezoek aan Suriname en ze zal op 1 oktober optreden. 

24 jaar geleden, op 6 juni 1998, werden Cenide Dorn en Guno Abinte de trotse ouders van Namikoo. Haar vader komt uit Moengo en haar moeder uit Nederland. De Nederlandse artieste is trots, dat zij ook roots heeft in het prachtig en vooral zonnig Suriname. Super enthousiast is zij om Suriname aan te doen. Het doel van haar bezoek is op de eerste plaats een geweldige, state of the art show weggeven, bijzondere plekken bezoeken en ook nog eens proeven van de aller lekkerste gerechten uit de Surinaamse keuken.

Vrouwen zijn de bron van inspiratie en elke vrouw heeft wel iets moois waar zij trots op mag zijn. Bewustwording is een van de doelen die Namikoo met haar muziek wil nastreven. Grotendeels vrouwen bewust maken over hun eigenwaarde, hun rol als vrouw in de samenleving, maar ook in een relatie. “Vrouwen moeten opkomen voor elkaar, eerlijk zijn tegen zichzelf en hun geliefden. Toxic relaties geen ruimte geven om hun leven te verpesten.” Namikoo is van oordeel, dat vrouwen het soms ook verknallen en daar ook gewoon eerlijk over moeten zijn. Mannen doen ook hun best, dus voor alle mannen schreef zij een lied waarin zij “Sorry zegt tegen de mannen”.

Geduld hebben is een van de persoonlijke doelen waaraan de artieste werkt. Heel open en eerlijk geeft zij aan dat zij heel erg ongeduldig is. Haar geduld raakt bijvoorbeeld op als zij na een opname in de studio niet gelijk kan vertrekken, “geen tijd meer voor gezeik or what so ever….” Tijd om te gaan. Hieraan wordt zeker gewerkt, bevestigt Namikoo

Namikoo heeft al een beeld hoe zij haar toekomst ziet. Op alle internationale podia wil zij staan om haar passie te delen met de wereld. Zij wil zeker naar Turkije, zij staat versteld van het aantal mensen daar die haar muziek beluisteren. Belangrijk is om haar zang, de boodschap te delen over de hele wereld. Zij is er klaar voor en zal in Suriname haar kunsten tonen, vooral omdat zij zich verbonden voelt met het land en super trots is dat zij er deel van mag zijn. 

Deze veel belovende artieste wil in de toekomst ook samenwerking met andere artiesten, simpel alleen omdat zij van mening is dat iedereen uniek is , iedereen sterke en zwakke kanten heeft maar dat door samenwerking iedereen uitschiet in hetgeen ze goed zijn. Met haar komst naar Suriname hoopt zij dus ook Surinaamse artiesten te kunnen ontmoeten en waar mogelijk van gedachten te kunnen wisselen.

error: Kopiëren mag niet!