Priscilla Wirokarso bekroond tot Putri Jawa Suriname 2022

De Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) heeft een geslaagde editie van het Putri Jawa Suriname contest achter de rug. De top 5 van Putri Jawa Suriname werd zaterdag 17 september bekroond. De Surinaamse Priscilla Wirokarso is uitgeroepen tot winnares en is bekroond tot Putri Jawa Suriname 2022. De andere winnaars zijn: 1e runner up Ariel Soemopawiro,  2e runner up Sitie Kasdjo, 3e runner up Elaine Sakrama en de 4e runner up Angie Nahar. 

Ariel Soemopawiro heeft de titel Best Talent in de wacht gesleept. Elaine Sakrama is uitgeroepen tot Miss Congeniality, de titel People’s Choice is gegaan naar Sitie Kasdjo en Priscilla Wirokarso is ook nog eens Miss Photogenic. Het was een finale vol glamour in Sana Budaya. De organisatie blikt terug op een geslaagde avond. 

Putri Jawa Suriname 2022 Priscilla, Wirokarso

“Toen ik de post eerst op Facebook zag, twijfelde ik om mee te doen aan Putri Jawa Suriname 2022. Omdat ik niet de durf had om te praten op het podium. Dus ik ben verder gaan scrollen op Facebook. Later op de dag kreeg ik het weer voor mij en toen zei ik aan mezelf, dat ik het toch ga proberen, al voel ik mij oncomfortabel. Ik heb het als  positief ervaren. Het was ook een leerrijke journey, omdat ik geleerd heb dat bij pageant het niet alleen gaat om het uiterlijke, maar ook het innerlijke. Het doel is om de organisatie te helpen om de Javaanse cultuur te preserveren. Om dat te doen zou ik graag lezingen willen houden en workshops. En wel in verschillende districten. Laten wij als jongeren leergierig zijn voor groei en ontwikkeling binnen onze cultuur”, aldus de winnares in gesprek met Dagblad Suriname. 

Zij is zesde klas leerlinge van het VWO. Zij doet ook aan krachttrainingen en Pencak Silat. Op oproepbasis werkt zij als serveerster om haar sociale activiteiten uit te voeren. De winnares vindt dat de dames die mee hebben gedaan heel erg sportief zijn. “We hebben momenten gehad waar we samen hebben gelachen en gehuild. Wij  stonden open en gingen elkaar motiveren. Voor het eerst heb ik deelgenomen aan zo’n contest. En ik mag trots zijn dat ik het gehaald heb”, zegt Putri Jawa Suriname 2022 Priscilla Wirokarso.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!