Inzittenden voertuigen nemen elkaar onder vuur ter hoogte Kabinet van de President

Niet eerste schietincident omgeving Kabinet van de President

De inzittenden van een paar voertuigen hebben elkaar maandagochtend 19 september rond half vijf ter hoogte van het Kabinet van de President en het uitgaanscentrum Waka Pasi in Paramaribo onder vuur genomen. Een blauwe auto werd door drie mannen onbeheerd achtergelaten. De drie zijn weggerend in de richting van Ondrobon.

Agenten troffen ook een tweede wagen aan met een kogelinslag. Ook hiervan heeft de bestuurder het op een lopen gezet, maar in de auto bleken nog wel drie dames te zitten die naar een politiebureau werden overgebracht voor verhoor.

Volgens een getuige zouden schoten zijn gelost vanuit een grijze Toyota Hilux, maar ook door de bestuurder van een scooter. Ook in de blauwe auto werden kogelinslagen aangetroffen. Naast het Kabinet van de President, bij Waka Pasi, werden 5 stuks 9 millimeter hulzen aangetroffen en in beslag genomen. Het motief en wie de daders en of slachtoffers zijn is voorshands niet bekend. Het politieonderzoek duurt voort.

Schoten eind januari 2022 in nabijheid Kabinet van de President

Het is overigens niet voor het eerst, dat in de nabijheid van het Kabinet van de President wordt geschoten.

De Communicatie Dienst Suriname (CDS) ging eind januari dit jaar in op enkele berichten die circuleerden over schoten die in alle vroegte waren gelost in de binnenstad. 

Volgens de CDS waren twee voertuigen op enig moment in de ochtend van 29 januari in de omgeving van het Kabinet van de President gestopt. Op deze locatie zijn op een moment schoten in de lucht gelost waarna de voertuigen zijn weggereden. 

CDS: “De autoriteiten zullen allen ten dienste staande middelen toepassen om deze zaak zo gauw als mogelijk op te helderen. De gemeenschap mag rekenen op nadere informatie zodra deze beschikbaar is.”

Maar, die nadere informatie is, voor zover bekend, nooit gekomen.

Auto beschoten op parkeerterrein Kabinet van de President

In de eerste week van april 2017 werd zelfs geschoten op een auto op het

parkeerterrein van het Kabinet van de President. Ter plekke aangekomen, bleek dat er inderdaad op een dienstvoertuig was geschoten. Op dat moment zat een vrouw in het voertuig. Zij was bezig met haar telefoon en had zich niet gefocust op de schutter. Nadat zij de knal hoorde, keek zij op en zag scherven in de auto. 

De politie bevestigde destijds dit incident tegenover Dagblad Suriname en zei, dat er geen sprake was van letsels. Het parkeerterrein is voorzien van beveiliging. De recherche ging onderzoeken wie op deze dienstwagen had geschoten. Het onderzoek in deze zaak duurt voor, zo luidde het destijds vanuit het Korps Politie Suriname. Maar, ook over dit incident is nimmer meer iets gemeld.

De twee vragen die bij menigeen kunnen opkomen zijn, in hoeverre de recente schietincidenten van afgelopen weekeind en eind januari van dit jaar in de omgeving van het Kabinet van de President op toeval berusten en hoe het is gesteld met de bewaking c.q. beveiliging van de directe omgeving van het Kabinet van de President….. 

PK

error: Kopiëren mag niet!