Een vakantieschool is nog nooit zo leuk geweest

Nickerie Vakantieweek, die speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 – 16 jaar wordt georganiseerd in de zeven ressorten van Nickerie, verloopt goed.

Korte en interactieve dagen

Voor veel van de kinderen die zich bezighouden met verschillende activiteiten gedurende deze week zijn de dagen extra kort. “Het lijkt wel alsof de dagen vleugels hebben gehad”, zegt Amalia van 7 jaar tegen de redactie van Dagblad Suriname.

“Het was een geweldig initiatief om kinderen uit verschillende buurten en ressorten bij elkaar te brengen en zich ervan bewust te maken, dat de vakantie gezellig, maar ook heel creatief doorgebracht kan worden. Het einde nadert, maar de kinderen mogen nog een aantal dagen genieten van het leuk samen zijn”, zegt Rodney, vader van drie kinderen die ook deelnemen aan de week.

Burgermoeder Senrita Gobardhan neemt ook deel

Ook districtscommissaris Senrita Gobardhan heeft flink geparticipeerd met de jeugdigen en heeft zo op haar manier een wezenlijke bijdrage geleverd aan de organisatie om zodoende dit alles tot een succes te maken. Zo heeft de burgermoeder de kinderen zelf boeken verschaft. De kinderen hebben naast de gekregen boeken ook flink geknutseld en deelgenomen aan heel wat sportactiviteiten op het Solom complex, bloempotten gemaakt en nog heel veel meer.

Etienne Lieveld, die behoort tot de groep initiatiefnemers, geeft nog in een berichtje aan, dat heel wat van de kinderen niet uit het oog verloren moeten worden, omdat ze heel wat talent bezitten waarmee ze op oudere leeftijden Suriname niet alleen nationaal, maar ook op internationaal niveau kunnen gaan vertegenwoordigen.

Vakantieschool

In gesprek met ouders in het district is gebleken, dat de animo voor meerdere van dit soort duurzame projecten hoog is. De ouders zijn van mening dat dit een leuk terugkerend evenement zou kunnen worden. ”Is een moderne vorm van vakantieschool”, zegt Lucia, die twee van haar kinderen heeft gestuurd om persoonlijk mee te doen aan de activiteiten in het district. Ze zegt verder dat het voor haar goed uitkomt, omdat ze de kinderen dan niet de hele dag op de oppas hoeft te laten, maar dat ze weet dat de kinderen samen met andere kinderen van hun leeftijd een leuke tijd hebben.

Op de vraag of dit evenement anders is dan een normale vakantieschool, geeft ze afsluitend kort aan, dat een vakantieschool nog nooit zo leuk is geweest. Ze is blij met het initiatief en zegt dat ze in het vervolg nog meer van dit soort activiteiten tegemoet ziet voor de kinderen.

GW

error: Kopiëren mag niet!