NAPS vraagt hulp voor bekostigen gezondheidsbrillen voor albino’s

Georgine Baina-Towo, oprichtster van het Nationaal Albino’s Platform Suriname, NAPS, doet een oproep aan de samenleving om hulp te bieden met het bekostigen van gezondheidsbrillen voor vier albino’s. Het gaat om twee volwassenen en twee kinderen.

Albinisme is een aangeboren erfelijke aandoening waarbij de aanmaak van pigment verminderd is. Iemand met albinisme kan een lichte huidskleur, oog- of haarkleur hebben. Albinisme heeft vaak slechtziendheid tot gevolg. Volgens Baina is het zicht van deze personen heel erg slecht en hebben zij dikke glazen nodig. Deze zijn volgens haar ook heel erg duur.

“De personen van wie wij een offerte hebben gehad, zijn financieel niet daadkrachtig. Als hun zicht slechter wordt, kan dit ertoe leiden dat zij afhankelijk worden van anderen en wordt hun nood nog groter”, zegt Baina.

Ondersteuning kan middels een bijdrage. Of men kan ervoor kiezen het bedrag persoonlijk bij een opticien te betalen. Geïnteresseerden kunnen contact maken met mevrouw Baina via het telefoonnummer 710 7776.

SK

error: Kopiëren mag niet!