ILO publiceert boek arbeidssysteem Suriname

De presentatie van het herziene boekwerk “The System of Labour Administration in Suriname” heeft dinsdag 13 september plaatsgevonden in hotel Torarica. Dit gebeurde in aanwezigheid van de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), Steven Mac Andrew en de Director of the ILO Decent Work Team and Office for the Caribbean, Dennis Zulu, met zijn team dat bestaat uit 12 deskundigen.

In dit boek is vervat de Surinaamse arbeidsadministratie. Hieronder moet verstaan worden informatie over het ministerie belast met arbeid met al zijn afdelingen, autoriteiten, werkarmen en instituten. Dit boek is geschreven door Glenn Piroe en het is met financiële steun van de ILO tot stand gekomen. Dit geschiedde in het kader van het tweede Decent Work Country Programme (DWCP SU ll).

Dit boekwerk werd voor het eerst door de ILO gepubliceerd in 2006. Dat was in navolging van een soortgelijke publicatie over de arbeidsadministratie in Guyana. Dat boek van 2006 bleek een belangrijke referentiebron te zijn geweest voor consumenten van arbeidsinformatie over Suriname. Het boekwerk is nu na zo’n 16 jaar herzien.

In het voorlaatste hoofdstuk wordt de inhoud van de verschillende ILO-verdragen besproken die door Suriname zijn geratificeerd sinds het onafhankelijk is geworden in 1975. Suriname heeft in totaal 33 ILO-verdragen geratificeerd, waarvan 31 in werking zijn. Ten slotte wordt in het laatste hoofdstuk een uiteenzetting gegeven over de arbeidswetgeving die van toepassing is op Suriname.

Bij de lancering van het boekwerk werd de publicatie door ILO-directeur, Zulu, symbolisch overhandigd aan minister Steven Mac Andrew van AW&J.

error: Kopiëren mag niet!