“Het moet ergens beginnen”

De verkoop van planten en enkele bloemen gaat niet zoals men het had verwacht. “Door enkel planten, bloemen en zaden te verkopen kan je toch wel wat verdienen, maar niet regelmatig zoals bij de verkoop van groenten en andere producten”, zegt een vrouw in gesprek met Dagblad Suriname, die verkoopt langs de straat.

“De verkoop gaat niet zo goed als bij voeding, maar eens in de zoveel tijd heb je wel een lichtpuntje.” Ze geeft aan dat zij normaal van huis uit verkocht, maar vanwege de financiële situatie thans langs de straat verkoopt en op de zondag ook voor enkele markten staat, zodat zij ook meer kan verdienen. “Zo kunnen mensen van verschillenden buurten ook genieten van andere plantensoorten die zij nog niet hebben. Het kopen van planten ziet men nu niet echt als prioriteit na al die verhogingen en zo. Maar, er zijn anderen die hun erf of omgeving een ander aangezicht willen geven. Eenieder denkt anders, Als wij allen dezelfde gedachten zouden hebben, zouden dingen wel een beetje mislopen.”

“Vergeleken met vroeger zijn de prijzen verhoogd. De koers speelt hierbij een grote rol. Als die niet stabiel is, komt er ook een schommeling in de prijzen. Dit heeft ook ervoor gezorgd, dat velen ervan afzien om planten of bloemen te verkopen langs de straat. Doordat velen hun prijzen moeten verhogen hebben zij klanten verloren en als de ene het niet goed vindt, gaat het zo door naar anderen en verder naar een ieder en dan heb je geen klanten. En leven van de verkoop van plantjes lukt helemaal niet”, zegt de vrouw. 

Zij zegt, dat zij ook andere dingen moest bij verkopen om toch wat extra te verdienen. Naast het verkopen van plantjes, zaden, bloemen verkoopt zij nu ook emmers, zwarte aarde, mest, kleding en schoenen. “Velen hebben  het nu moeilijk. Geld heeft nu helemaal geen waarde en velen komen niet vooruit. Je gaat als mens en burger van het land en ouder iets voor jezelf en je kinderen moeten betekenen en natuurlijk ook voor je land. Door zelf aan oplossingen te komen, als de grote man die een voorbeeld moet zijn het niet kan, dan moet het van hieruit beginnen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!