Voeding en waardering voor de militairen laat te wensen over

Na alle oproepen gedaan vanuit de militaire vakbond naar de regering om in te grijpen in de situatie van het Nationaal Leger, wordt er alsnog geen gehoor aan gegeven.

Hetzelfde herhaalt zich steeds

Tijdens de recente algemene ledenvergadering van de bond, werd er door verschillende militairen en ex-militairen ingegaan op vooral de wensen die kenbaar zijn gemaakt aan de legerleiding en de minister. Zo vonden de militairen dat ze heel veel inleveren en daarvoor in geringe mate tot bijna geen waardering krijgen voor hun inzet. Recentelijk is dit weer gebleken.

Het eten dat een militair voorgeschoteld kreeg, terwijl hij zich inzet voor het land en volk, was gebakken rijst dat naar alle waarschijnlijkheid een moksi alesi moest voorstellen en een gekookt ei in een broodzak. Het ziet er in ieder geval niet mooi uit op beelden die nu verspreid worden via social media. Ook de militaire vakbond werd hiermee geconfronteerd.

“Legerleiding en de minister moeten ingrijpen”

“Het leger is net een ziel”, zei een militair tijdens de afgelopen algemene vergadering. “Geen enkele burger moet proberen die ene ziel te vertrappen”, vervolgde hij verder. De militairen hebben net als andere burgers recht op een menswaardige behandeling en vooral goede voeding. De militairen zijn kwaad, want het is nog niet eens een maand die voorbij is en hetzelfde dat ze al jarenlang meemaken continueert zich en neemt zelfs ergere vormen aan.

“Mijn commando broeders zijn aan het werk en krijgen dit om te eten. Hierbij worden alle militairen opgeroepen om al hun voeding te deponeren bij het ministerie van Defensie en bij de waarnemend bevelhebber. Dus die ene groep krijgt wel degelijke voeding en die andere groep niet. Ik heb zelf die foto gemaakt”, was de reactie van een boze soldaat.  

De aandachtspunten die door de leden tijdens de algemene vergadering en nu ook na de vergadering zijn aangekaart zullen verder door de bond doorgeleid worden naar de minister. Het was de bedoeling dat er zo snel als mogelijk ingegrepen zou moeten worden om de mensen uit deze situatie te behalen, maar nu komen er dagelijks juist meer problemen bij.

GW

error: Kopiëren mag niet!