Nationaal Jeugdparlement (NJP) wordt Surinaamse Jeugdraad (SJ)

Het Nationaal Jeugdparlement (NJP) ondergaat een naamsverandering. Het zal voortaan de Surinaamse Jeugdraad heten. De naamsverandering is onderdeel van het proces van transformatie van dit jongereninstituut. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) zegt, dat er vorderingen zijn gemaakt op het gebied van het jeugdbeleid, inclusief jeugdparticipatie. 

Het besluit voor de naamsverandering naar Surinaamse Jeugdraad is genomen op 11 augustus in samenspraak met jeugdorganisaties. Op die bijeenkomst zijn de jongerenorganisaties ook geïnformeerd over het profiel waar de jeugd aan moet voldoen. 

Minister Mac Andrew zegt, dat ook het concept van Youth Power is gelanceerd. Youth Power is de benaming  van het beleid op het vlak van jeugd en jeugdparticipatie. De bedoeling is dat dit beleid naar een hoger niveau wordt getild. Dit beleid is gericht op de ontwikkeling en het weerbaar maken van de jeugd.

Onder de jeugd in de verschillende districten spelen volgens minister Mac Andrew enkele specifieke issues zoals suïcide en werkgelegenheid. Jeugdrechten en kinderechten zijn ook belangrijke issues die spelen. Ontwikkeling en deelname aan economische activiteiten zijn zaken die ook de nodige aandacht zullen krijgen.

SS   

error: Kopiëren mag niet!