Zwemlessen in de vakantie

In een recent gesprek met Dagblad Suriname gaf Gregorey Doornkamp, Life-Guard en Zwemschoolhouder van Zwemschool Tukunari aan, dat hij zich zorgen maakt over de verdrinkingsgevallen in Suriname. Hij zei, dat leren zwemmen ook een stuk onderwijs is, dat het leerproces van een kind kan verbeteren. Zwemmen moet volgens hem ook als prioriteit worden gezien, met name op scholen.

Vakantie zwemmen

In de vakantieperiode kunnen kinderen, vanaf 6 jaar, en volwassenen zwemlessen in Zwembad Parima volgen. Doornkamp is hierbij de zweminstructeur. De kosten voor de zwemlessen bedragen SRD 300. Na de vakantieperiode blijft dit bedrag nog steeds gelden, zegt de zweminstructeur.

Wat houden de zwemlessen in?

“Dit houdt in dat je na 8 lessen tenminste al kan leren zwemmen. Maar mensen verschillen natuurlijk. Je leert tijdens deze lessen uitdrijven, armslag op de juiste manier gebruiken en beenslag zodat je een betere stuwkracht hebt.”

Hoe verlopen de inschrijvingen en zwemlessen?

Hierop zegt Doornkamp, dat het zeker beter kan, “maar mensen zien het nog niet als prioriteit”. De bewustwording zal volgens hem op school moeten beginnen. Verder stelt hij dat het tot dusver wel aardig lukt met zijn zwemschool.

SK

error: Kopiëren mag niet!