Vrouw rijdt met haar auto in achtervolging haar twee berovers op bromfiets aan – Lichtgewonde rovers aangehouden

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft woensdagavond 7 september de 28-jarige J.A. en J.M. (27) kort na de beroving van een vrouw in de Costerstraat in Paramaribo aangehouden.

Het duo, dat reed op een bromfiets, had eerder op die avond in de Costerstraat een jonge vrouw beroofd van haar tas inhoudende een geldbedrag in Euro’s. De vrouw was uit haar auto gestapt om haar poort open te doen. Op dat moment rukte een man haar tas weg, nam plaats op een gereedstaande bromfiets die in volle vaart wegreed. 

De vrouw die geen letsels heeft opgelopen aarzelde geen moment en zette met haar auto de achtervolging en reed de vluchtende rovers aan. De twee mannen vielen op de weg, maar desondanks kozen zij het hazenpad en lieten de bromfiets achter. De bromfiets is hangende het onderzoek in beslag genomen.

De politie van het ressort Centrum werd via een algemene oproep van het Command Center in kennis gesteld van deze beroving. Het RBTP, die in de directe omgeving was, speelde in op deze melding en aan de hand van beschrijvingen van de verdachten, werden zij kort daarna in het aangrenzend bos tussen de Prins Hendrikstraat en de Costerstraat aangehouden. 

Beide verdachten hebben lichte verwondingen opgelopen en werden door het RBTP overgebracht naar het politiebureau aan de Keizerstraat. Van daaruit werden zij met een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling werden zij ter voorgeleiding teruggebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werden de twee verdachten door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!