Britse koningin Elizabeth II is overleden

De Britse koningin Elizabeth II (96) is overleden. Dat heeft de Britse koninklijke familie bekendgemaakt op Twitter. “De Queen is deze namiddag vredevol gestorven”, laat de koninklijke familie .

Op 6 februari 2022 zat de Queen 70 jaar op de troon.

Op 6 februari 2022 zat koningin Elizabeth II 70 jaar op de troon. In juni werd dat platina jubileum vier dagen lang gevierd. De Queen zelf bleef grotendeels afwezig, omdat ze voldoende moest rusten, maar op de laatste avond verscheen ze in een heldergroene jas en bijpassende hoed op het balkon van Buckingham Palace.

In juli werden haar officiële verplichtingen vanwege gezondheidsredenen beperkt. Op 6 september benoemde de vorstin Liz Truss nog tot premier van het Verenigd Koninkrijk, nadat Boris Johnson eerder bij haar zijn ontslag had ingediend. Omdat koningin Elizabeth II problemen had met haar mobiliteit, vond de zogenaamde “kissing hands”-ceremonie plaats in Balmoral Castle, haar buitenverblijf, en niet in Buckingham Palace in Londen.

Nu koningin Elizabeth II in Schotland overleden is, zou Operatie Eenhoorn in werking treden. Volgens dat plan, dat drie jaar geleden uitlekte via de Schotse krant The Herald, zou de Queen worden opgebaard in Holyroodhouse.

error: Kopiëren mag niet!