Britse koningin Elizabeth II (96) overleden

De Britse koningin Elizabeth II is donderdagmiddag 8 september overleden. Dat is door de Royal Family via Twitter bekendgemaakt.

Eerder op de dag zei Buckingham Palace al, dat koningin Elizabeth II onder medisch toezicht stond, omdat artsen ‘bezorgd’ waren om de gezondheid van Hare Majesteit. Prins Charles en zijn vrouw Camilla waren al bij hun (schoon)moeder in Balmoral Castle en kleinzoon prins William was donderdag onderweg.

Prinses Anne was ook aangekomen bij haar moeder. De prinses was voor werkzaamheden al in Schotland, melden Britse media. Haar broer prins Andrew was ook onderweg. Harry en Meghan waren vanuit Engeland aangekomen in Schotland. Het stel, dat in Amerika woont, was in Duitsland en later in het Verenigd Koninkrijk, vanwege de Invictus Games en het bezoeken van liefdadigheidsinstellingen.

“Na verdere evaluatie van vanmorgen maken de artsen van de koningin zich zorgen over de gezondheid van Hare Majesteit en hebben ze aanbevolen om onder medisch toezicht te blijven”, stelde het paleis donderdagmiddag in een verklaring die tot grote bezorgdheid leidde. Het paleis zei, dat de koningin zich ‘OK’ voelt en in Balmoral Castle in Schotland blijft, waar ze de zomer heeft doorgebracht.

De aankondiging kwam een dag nadat de 96-jarige koningin een virtuele vergadering had afgezegd van haar Privy Council, een formeel adviesorgaan, toen artsen haar adviseerden om te rusten na een dag vol gebeurtenissen op dinsdag, toen ze Liz Truss formeel vroeg om premier te worden. Het adviesorgaan zou Truss en haar nieuwe kabinetsleden formeel beëdigen tijdens de vergadering van woensdag, maar de sessie zal op een later tijdstip plaatsvinden.

De BBC had de programmering al omgegooid vanwege de gezondheidssituatie van koningin Elizabeth. De Britse nieuwszender stond donderdag volledig in het teken van de toestand van de koningin. De zender brengt het laatste nieuws, onder meer live vanaf Buckingham Palace in Londen.

error: Kopiëren mag niet!