Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Het is belangrijk dat er extra aandacht wordt besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize Z. had patat, frikandel en nuggets.

Recept: Sambal van tempeh

Ingrediënten: Sambal van tempeh, 8 plakjes tempeh (van 30 gr.), 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 3 pepers, 1 theelepel trassi, 4 plakjes laos (± 1 cm dik), 1 tomaat, 2 eetlepels suiker, 1 salamblad, ½ theelepel zout, moes van tamarinde,olie

Bereiding Sambal van tempeh

Snijd de tempeh in dunne reepjes, bak ze droog en leg ze daarna in een schaal. Fruit de gesnipperde ui, knoflook en peper en doe er laos, trassi, tamarindemoes, een gesneden tomaat, suiker, zout en een salamblad bij. Als alles goed doorbakken is de gebakken tempeh toevoegen. Bak alles nu nog even door, tot het het vocht verdampt is.

(Bron recept: sranangkukru.net)

error: Kopiëren mag niet!