Burgers nemen stappen om verkeersonveiligheid tegen te gaan

Gezien het aantal verkeersongelukken dat dagelijks plaatsvindt in het land zijn er enkele opmerkelijke veranderingen in diverse buurten en wijken in Paramaribo. Zo hebben ontevreden burgers van de Licaniastraat het heft in eigen handen genomen. 

Verkeersonveiligheid

Burgers hebben in gesprek met Dagblad Suriname hun mening gegeven over de ontstane situatie en het idee achter hetgeen dat zich heeft voltrokken aan de Licaniastraat te Paramaribo. Met hoge snelheden racen verkeersdeelnemers elkaar voorbij. Bussen, auto’s en nog veel meer, maar er is een groepje voetgangers dat ook gebruik maakt van deze drukke weg. Er wordt weinig begrip getoond. De mensen willen voorkomen dat het ergste, dat zich nog niet heeft voorgedaan, ooit eens zal gebeuren. De burgers hebben hun eigen drempel op het wegdek aangebracht.

Eigen drempel

Een verkeersdrempel (verkeersheuvel) is een infrastructurele aanpassing die ervoor moet zorgen dat de snelheid van de deelnemers aan het verkeer wordt verminderd, ofwel een snelheidsremmende maatregel voor het verkeer.

Alhoewel de “eigen drempel” wel helpt, zorgt het ervoor dat het wegdek wordt vernietigd. Met verf is er zelfs een drempel teken aangebracht op het wegdek en dit zou in principe de aandacht van de bestuurders moeten trekken. Dit gebeurt ook. Een paar meter verder is met zand en modder een drempel gevormd waarover de weggebruiker vliegt. Er staat naast de geverfde drempel langs de straat ook zo een paal die glinstert en vooral in de avond de weggebruikers erop attendeert dat er een drempel aanwezig is op het wegdek. “Op een innovatieve manier toch je eigen veiligheid creëren”, zegt een burger aan Dagblad Suriname. 

Oproep 

Bewoners die dagelijks gebruik maken van de weg roepen het ministerie van Openbare Werken op om zo spoedig mogelijk te kijken wat ze voor de burgers aan de Licaniastraat kan betekenen. Er is alle hoop dat de minister zo spoedig mogelijk de situatie zal aanpakken en de weg van tenminste 2 veiligheidsdrempels zal voorzien.

GW

error: Kopiëren mag niet!