Bromfietser (64) overlijdt aan gevolgen aanrijding met auto – Automobilist verleent geen voorrang

De 64-jarige bromfietser Kamaldad Jhando is zondag 4 september na op zaterdag te zijn aangereden door een auto die hem geen voorrang verleende in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, overleden.

De bromfietser werd zaterdag 3 september op de kruising van de Paulus Potter- en de Rembrandtstraat aangereden door een personenauto. Na de melding van de aanrijding gingen agenten van het politiebureau Geyersvlijt naar die kruising voor onderzoek. Bij aankomst werd het slachtoffer met zware verwondingen op het wegdek aangetroffen. Per ontboden ambulance werd de man vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo waar hij de volgende dag overleed. 

Het voorlopig politieonderzoek heeft uitgewezen, dat de bromfietser over de Paulus Potterstraat reed en reed richting de Rembrandtstraat. De auto reed over de Rembrandtstraat, vanuit de Johannes Vermeerstraat, gaande naar de Paulus Potterstaat. Op eerder genoemde kruising heeft de automobilist geen voorrang verleend aan de bromfietser, met als gevolg de aanrijding.

Het rijbewijs van de automobilist, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is hangende het onderzoek ingevorderd.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van Jhando afgestaan aan de nabestaanden. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Paramaribo binnen het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!