Kiwanis Club Tourtonne zet best geslaagden MULO Botromankiweg in de bloemen

Kiwanis Club Tourtonne heeft vrijdag 2 september een project uitgevoerd waarbij de 13 best geslaagden van de MULO Botromankiweg heeft verrast. Allereerst merkt Sandra Watson, vicepresident van de Kiwanis, op onder de indruk te zijn van het hoge slagingspercentage van de school aan de Botromankiweg. Deze MULO-school heeft namelijk een score van 91.6 procent. 

“Dat is zeer prijzenswaardig en daarom voelen wij ons nog meer verheugd dat wij voor deze school gekozen hebben”, deelt Watson mee. Watson zegt door een onverwachte samenloop van omstandigheden bij deze school te zijn uitgekomen. Door een file die zij wilde vermijden, bracht een ‘short cut’ haar langs deze school. Hierdoor ontstond het idee om de school te benaderen. Een voorstel aan de Kiwanis Club Tourtonne volgde om de best geslaagden van deze muloschool in de bloemetjes te zetten. “Dit ook vanwege ons veertig jarig bestaan afgelopen 1 juni.”

Watson laat weten dat de leerlingen niet met lege handen naar huis zijn gestuurd. “Zij hebben SRD 500 ontvangen als bijdrage voor het inschrijfgeld om hun studie aan de middelbare school te kunnen vervolgen.” Daar bleef het niet bij, de leerlingen kregen ook nog eens SRD 250 als ondersteuning voor de aanschaf van hun uniformshirt. “In totaal hebben de leerlingen dus elk SRD 750 ontvangen. De Kiwanis Club Tourtonne had ook een verrassing voor de leerkrachten. 

“Ook de leerkrachten van de 4e klas hebben een enveloppe mogen ontvangen ter waarde van SRD 400”, aldus Watson die ook nog opmerkt dat het schoolhoofd, de heer Mohabali, erg was ingenomen met het gebaar richting de school.  Watson zegt verder, dat het een mooi georganiseerde avond was.

Motivational

Bij die gelegenheid hield zij een ‘motivational’ toespraak. “De leerlingen werden erop voorbereid dat het nu echt gaat beginnen. Ook dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar dat zij moeten gaan om de door hen zelf gestelde doelen te halen. En dat doel is dat zij de middelbare school afmaken, wat er ook op hun pad komt. Ze moeten het afmaken”, sprak Watson. Zij voegt eraan toe: “Dat de sociaaleconomische situatie in het land de leerlingen niet van hun doel moet afhouden om de opleiding niet af te ronden.” 

Over de noodzaak om te werken naast hun studie merkt de vicepresident van de Kiwanis Club Tourtonne op, dat als dat nodig is om te doen dat zij dat moeten doen. “Dan moeten zij dat doen naast het studeren. Je gaat ‘s morgens naar school en je studeert in de middag. Velen voor hun hebben dat gedaan en ze zijn succesvol de maatschappij ingegaan. Dat is de boodschap die de leerlingen hebben gehad naast een hapje en een drankje” licht Watson nog toe.

Zij besluit met de woorden: “Zowel de leerlingen als de ouders die aanwezig waren, waren heel erg blij.”

RB     

error: Kopiëren mag niet!