Drie dagen lang veel animo voor culturele gerechten op Onafhankelijkheidsplein

Ook op de derde dag van het Fosten Kukru Festival, zondag, was er veel animo onder het publiek voor de activiteiten. Het festival was georganiseerd door het Directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC). Er was ook ruimte voor veel culturele optreden, met kunst en flair. Muziekformaties, lekkere geuren en veel gezelligheid hebben de sfeer behoorlijk aantrekkelijk gemaakt.

Er is tot laat gefeest, gekookt, gegeten, gedanst en gezongen door aanwezigen uit alle delen van de samenleving. 

Enkele gerechten die verkrijgbaar waren, waren onder andere kronto alesi, nasi, chinese soep, bruine bonen, pepre watra, pom, pulauri, bami, roti, pindasoep met banatonton, dumpling, worst, bigisma kuku en nog veel meer. 

Suriname is een multiculturele samenleving waarvan elke groep haar culinaire kunst kent. Allemaal vormen zij de Surinaamse keuken, die deel is van de culturele diversiteit en de samenleving bindt. De normen en waarden binnen dit geheel dienen niet alleen hoog gehouden te worden, maar zullen ook de culturele waardering moeten bevorderen. 

Met het festival heeft het directoraat Cultuur willen bijdragen aan het herstel van normen en waarden en culturele waardering. De Fosten Kukru Fesa moet in breder perspectief geplaatst worden, met vooral toerisme als oogmerk.

error: Kopiëren mag niet!