Laboratorium Mungra Medisch Centrum weer opengesteld voor burgers

Het laboratorium in het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nieuw Nickerie, dat een hele tijd zat zonder reagens zat, is weer opengesteld voor burgers.

Korte terugblik

De algemeen directrice van het Mungra Medisch centrum Shaista Abdul ging in gesprek met Dagblad Suriname in op recente ontwikkelingen met betrekking tot dit ziekenhuis. Ze geeft aan, dat het managementteam er alles aan doet het MMC weer gezond te maken. Alle afdelingen zouden worden voorzien van een herstructurering. Ze riep de gemeenschap op om zich niet paniekerig op te stellen en zei, dat hard aan de weg wordt getimmerd om de gezondheidszorg te beschermen.

“Er is helemaal geen reden tot paniek, omdat alle disciplines die aanwezig moeten zijn in het centrum er wel zijn. Er is sedert 20 november 2020 een nieuw managementteam aangetreden die er alles aan doet om de gehele zorginstelling weer nieuw leven in te blazen, zodat het voordelig voor alle burgers is”, zei ze toen.

Realisatie opening laboratorium 

De belangrijkste voornemens die het MMC heeft zijn om de instelling weer gezond te maken, zodat ze zeker goede diensten kan verlenen aan de burgers. De diensten die werden geleverd door het laboratorium waren voor een geruime tijd alleen voor de cito klinische behandelingen, vanwege het ontbreken van reagens, maar nu kunnen zowel de poliklinische als de klinische patiënten weer geholpen worden. De situatie was ondanks dat er een tekort was aan reagens wel onder controle en waar nodig werd er wel ingespeeld door andere zorgverlenende instanties in samenwerking met het Mungra Medisch Centrum.

Vanwege de ernst van de situatie heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zelf ingegrepen en werden er gelden vrijgemaakt om de gehele dienstverlening weer optimaal te garanderen aan de burgers. Er is nu weer een zekere mate van stabiliteit.

“Het laboratorium is weer geopend en men kan er weer gerust terecht voor de nodige medische hulp. Dit mag vanaf maandag 5 september. Na 5 september mogen de burgers van maandag tot en met vrijdag van 7 uur in de ochtend tot en met 2 uur in de middag langs lopen. Na drie uur kan het alleen voor spoedgevallen via de spoedeisende hulp”, dit meldt de directie van het Mungra Medisch centrum in een algemene bekendmaking. 

GW

error: Kopiëren mag niet!