Senioren burgers Coronie krijgen speciale behandeling

In het district Coronie zijn twintig senioren burgers van diverse buurten en gezinnen in de bloemetjes gezet door mevrouw N. Gefferie. Coronie is vaak het district waar door inwoners onderling in het kader van zelfredzaamheid activiteiten worden ontwikkeld. 

Hoe de dag eruit zag

Zo was het dit keer in het kader van zelfredzaamheid dat deze mevrouw de senioren burgers van een geweldige dag liet genieten in de multifunctionele zaal Avanaisa. In gesprek met M. Veldwijk, die zelf mee heeft gedaan, vertelt ze aan Dagblad Suriname dat dat de senioren burgers werden voorzien van een lekkere maaltijd.

Maar, het bleef niet alleen bij een maaltijd. De senioren burgers konden genieten van de verschillende sap- en softsoorten, en het fruit dat aanwezig was mocht niet vergeten worden.  Het ging van een maaltijd naar een leuke pedicure beurt waar de mensen konden genieten van een goede behandeling. Dit was voor alle dames die aanwezig waren. Van de twintig mensen waren zes bedlegerig en die dus helemaal op hun bed bediend. Dit kon niet in het bejaardentehuis in het district, dus 14 van de 20 senioren burgers werden naar Avanaisa gebracht.

Diverse modellen kapsels

Behalve dat er een leuke pedicure beurt voor de vrouwen was, hadden de mannen ook de gelegenheid om zich te laten verwennen. De mannelijke senioren burgers uit de groep van twintig werden voorzien van hele leuke modellen kapsels. De senioren burgers hadden allemaal aan het eind van de dag een blij gezicht en van hun brede glimlachjes was het blije gevoel af te lezen.

Nog meer sociale projecten op komst

In diverse buurten en straten in het land ziet men dat de stimulans vanuit burgers groot is naar elkaar toe, ook in Coronie is dat opmerkelijk. “Het kan altijd beter, maar het is fijn om te zien dat er een goede start wordt gemaakt”, zegt mevrouw Veldwijk tegen Dagblad Suriname. Ze is van mening dat dit vaker moet gebeuren, omdat blijkt dat men zich na zo een dagje prettig voelt.

“Dit is een leuke aanzet geweest voor het district”, die zich nu ook in wil gaan zetten om iets voor de senioren burgers in het district te gaan betekenen. Uit verschillende kanten van de gemeenschap was de dankbaarheid voor deze activiteit af te lezen. “Het is overduidelijk dat er nu meer omgekeken wordt naar groepen in de samenleving die dit niet uit zichzelf kunnen”, zegt Dijonne blij.

GW

error: Kopiëren mag niet!