Ballast Nedam en vijf Chinese bedrijven geïnteresseerd in bouw Corantijnbrug

Vijf van de zes bieders die hebben gereageerd op de Expression of Interest (EOI) van het Guyanese ministerie van Openbare Werken, voor de bouw van de brug over de Corantijnrivier, zijn Chinese bedrijven, zo bericht het Guyanese Kaieteur News.

Dit project is een samenwerking tussen Suriname en Guyana. De biedingen werden dinsdag geopend op het kantoor van de National Procurement and Tender Administration Board (NPTAB) in Guyana. Het is vooralsnog onduidelijk of bij het Surinaamse ministerie van Openbare Werken er biedingen zijn ingediend. 

Haalbaarheidsstudie 

In mei van dit jaar vond in Paramaribo de ceremoniële ondertekening van het contract en de launch van de EOI in de conferentiezaal van het ministerie van OW plaats. Het voorcontract voor de haalbaarheidsstudie en het ontwerp van de brug zijn uitbesteed aan WSP Caribbean Limited. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor de voorstudies en het voorlopige ontwerp. Tevens is zij verantwoordelijk voor het coördineren van de inschrijvingen van geïnteresseerde bouwbedrijven, zowel nationaal als internationaal, het ontwerp, bouwen, financieren, exploiteren en het onderhoud van de brug.

Veel Chinezen 

China Road & Bridge Corporation, Joint Ventures, China Railway Construction Caribbean Company Limited & China Railway Construction, Bridge Engineering Bureau Group Company Limited, China Gezhouba Group Corporation (CGGC) in joint venture met CEIG, China Overseas Engineering Group Co. Ltd (COVEC) in joint venture met China Railway Eryuan Engineering Group Co. Ltd (CREEC), & China Railway First Group Co. Ltd (CRFG), China Harbor Engineering Company Limited en Ballast Nedam in Nederland zijn allemaal geïnteresseerd om de nieuwe brug te bouwen.

Design build model 

De brug over de Corantijnrivier zal worden gebouwd volgens het Design, Build, Finance, Operate, and Maintain (DBFOM)-model. Dit gebeurt in een Publiek Private Samenwerking (PPP) regeling. De brug zal, volgens een advertentie van het ministerie van Openbare Werken, de Corantijnrivier overspannen van South Drain in Suriname tot Moleson Creek in Guyana, en zal naar verwachting een levensduur van 100 jaar hebben. Vermeldenswaard is dat de Corantijnrivier, tot aan de Guyanese oevers, volledig Surinaams grondgebied is. Desondanks is de informatie over de biedingen in dit stadium niet gedeeld door de Surinaamse regering en het OW ministerie.

Aannemers die op de EOI reageerden, moesten in hun biedingsdocument conceptueel ontwerp, voorlopige kostenberekeningen en voorstellen opnemen om de local content te maximaliseren, inclusief lokale bedrijven, leveranciers en arbeidskrachten uit beide landen.

error: Kopiëren mag niet!