Indiase delegatie warm ontvangen door Nickeriaanse gemeenschap

Deze dagen verblijft een Indiase parlementaire delegatie in het land. Tijdens het bezoek hebben de parlementsleden onder andere het rijstdistrict Nickerie bezocht,

“Warm ontvangen”

Zoals we gewend zijn van de Surinaamse gemeenschap worden naast de nodige protocollaire handelingen, ook warme ontvangsten gekoppeld aan bezoeken van hoogwaardigheidsbekleders. Dit was ook het geval met de delegatie uit India. Op traditionele wijze werd de delegatie groots binnengehaald door de districtscommissaris en anderen.

Kort over het bezoek 

Het bezoek is volgens het Burger Informatie Centrum (BIC) Nickerie goed verlopen. Zo meldt dat BIC op Facebook: “Een delegatie van het Indiase Parlement onder leiding van voorzitter Om Birla, is op bezoek in het district Nickerie is geweest. De groep heeft een bezoek gebracht aan rijstbedrijf Narvin en het Hindoe gebedshuis langs de Corantijnstrand.

Ook heeft de delegatie van het Indiase Lagerhuis van hun Parlement een lunch met culturele optredens en speeches aangeboden gehad van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Diverse actoren uit het district waren aanwezig om samen met de gasten uit India gezellig samen te zijn. Het Indiase Parlement bestaat uit een Lagerhuis, de Lok Sabha (Huis van het volk) en het Hogerhuis (Rajya Sabha). Districtscommissaris Senrita Gobardhan die als gastvrouw optrad, heeft de gasten welkom geheten op het Commissariaat.

Verschillende burgers geven hun mening over het bezoek van de Indiase parlementaire delegatie naar Nickerie. Ze zijn blij met de komst van deze belangrijke personen, omdat het altijd goed is om bilaterale en multilaterale banden te leggen met andere landen. Voor elke sector kan het van eminent belang zijn, dat de Indiase parlementsleden het land bezoeken. Ze spreken meteen de hoop uit, dat het ook zo er aan toe gaat wanneer lokale leden van het hoogste college van staat bijvoorbeeld aanwezig zijn in het district.

“Het is altijd op zo een wijze gebeurd”

Tegenover de burgers die het gevoel hebben dat het nog niet zo is, heeft een vrouw ook haar mening gegeven aan Dagblad Suriname. Ze zegt dat ze graag anoniem wil blijven, maar ze vervolgt het verhaal met: ”Het is altijd zo geweest, dat men voor de ministers, president, vicepresident, de voorzitter van het parlement en andere hoogwaardigheidsbekleders een bepaalde wijze van ontvangst heeft.”

Een goed voorbeeld hiervan is volgens haar merkbaar wanneer er wordt gekeken naar de verschillende bezoekjes die er gebracht worden door ministers aan het district. De warme verwelkoming is volgens haar meteen merkbaar. Ze is verder trots dat er op zo een respectvolle manier om is gegaan met de belangrijke Indiase delegatie.  

GW

error: Kopiëren mag niet!