Probios verzorgt lezing in Nederland over negatieve gevolgen goudwinning en houtkap in Suriname

Milieuactivist Erlan Sleur houdt vrijdag 9 september een lezing bij Vereniging Ons Suriname in Amsterdam. Hij zal ingaan op de negatieve gevolgen voor Suriname van goudwinning, houtkap en illegale zandafgravingen. Sleur laat weten, dat de lezing, die begint om zeven uur ‘s avonds, ook via livestream te volgen zal zijn. 

Hij heeft al vaker in diverse media en in Dagblad Suriname gewezen op de vernietigende werking van de verschillende activiteiten in onze bossen. Tijdens de lezing zal hij de activiteiten in het beschermde natuurgebied Brownsberg bespreken. Ook voor de legstranden van zeeschildpadden zoals op Galibi en Braamspunt heeft de activist al vele malen aandacht gevraagd. Daarbij wijst hij ook op de stroperij van dieren en vissen, maar ook op de overlast van niet duurzaam opgezette landbouw- en veeteeltbedrijven in Suriname. Het is volgens Sleur nu ‘Code Rood’ op het gebied van de milieuproblematiek.

De door hem opgerichte non-profit organisatie Probios heeft ten doel om de biodiversiteit van Suriname te beschermen. “Onze belangrijkste donaties komen uit Nederland van mensen die Probios volgen. Vandaar dat het een gemakkelijke keus was om zoiets in Nederland te organiseren. Toen de stichting Ons Suriname daar ook nog helemaal voor open stond was het snel besloten het bij hun te doen”, merkt Sleur op.

Sleur mikt op het vergroten van zijn groep donateurs die zo meehelpen om de natuur in Suriname te beschermen, zegt hij. Ook merkt hij op dat de stichting “het onafhankelijk blijven” nastreeft om zo het kritisch geluid te kunnen blijven laten horen. “Probios werkt internationaal, maar Suriname blijft onze basis”, zegt Sleur tot slot.

RB 

error: Kopiëren mag niet!