Rashied Doekhie: “Wetten zijn gemaakt voor mensen en niet mensen voor wetten”

Ex-parlementariër Rashied Doekhie (NDP) heeft enige tijd terug in Dagblad Suriname flink uitgehaald naar de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed. Zo noemde hij de minister een “leeghoofd”, alhoewel hij zegt dit figuurlijk te hebben bedoeld, sleepte de minister Doekhie toch voor de rechter. 

Rectificatie

“Inderdaad de minister heeft mij naar de rechter gebracht en de rechter heeft bij vonnis bepaald, dat ik mijn woorden terug moet trekken en mij moet verontschuldigen. Ik heb alle respect voor het instituut van de rechter en daarom bespreek ik ze niet en respecteer ik de uitspraak. Ik weet wel dat degenen die mijn artikel hebben gelezen intussen hebben gemerkt waarom ik die uitspraak heb gedaan. De anderen die dit artikel nog niet hebben gelezen moeten dit zeker doen en ze gaan merken dat ik m’n conclusie heb onderbouwd”, aldus Doekhie tegenover Dagblad Suriname. 

Doekhie is blij dat hij het op een nette doch verkeerde manier (volgens de rechter) heeft gedaan. Hij zegt ironisch, dat ingeval hij het erger had gedaan, hij zelfs de doodstraf ervoor zou kunnen krijgen als hij het zo bekijkt.

Hij geeft aan dat hij de opmerking ‘leeghoofd’ maakte, omdat hij de president had gesproken over de Corantijnbrug en hetgeen dat aan hem werd verteld was, dat er nog geen plaats was voor de brug. De minister aan de andere kant beweerde, dat dat wel zo is en dat er een start gemaakt zou worden. “Een start waarmee?”, was volgens Doekhie de vraag. Daarom trok hij zijn conclusie en haalde hij uit naar de minister.

Elk mens wordt volgens Doekhie geboren met een rechtsgevoel en dan maakt het niet uit hoe ver je bent geschoold of wat je allemaal doet, iedereen heeft volgens hem het gevoel. Verder zegt hij, dat wetten worden gemaakt voor mensen en niet mensen voor wetten. Hij meldt er gelijk bij, dat de rechter hem heeft gezegd om zijn woorden beter te kiezen en dat de rechter de rectificatie heeft laten opmaken, terwijl zijn advocaat de rectificatie heeft geplaatst. Opmerkelijk is dus wel, dat hij het niet uit zichzelf heeft gedaan.

Niet letterlijk bedoeld

De heer Doekhie geeft verder te kennen, dat het bij hem niet zozeer ging om het woord ‘leeghoofd, maar gewoon om het feit dat hij zijn mening wilde uiten. Nimmer had hij de bedoeling om iemand met zijn woorden te pijnigen.

“Voor mij is niet belangrijk wat de heer Nurmohamed over zijn hoofd denkt of wat ik denk, maar wat de kleine man onder de markt denkt”, zegt Doekhie. Hij blijft echter bij zijn standpunt, dat de minister niet in staat is om de brug over de Corantijnrivier te gaan bouwen. Hij laat het dus aan de algemene opinie over om te bepalen wat daadwerkelijk in de minister zijn hoofd zit.

“Als het een eer is voor Riadje, dan zeg ik graag: Riadje je bent geen leeghoofd hoor mi boi”, aldus Doekhie ter afsluiting van het gesprek met Dagblad Suriname.

GW

error: Kopiëren mag niet!