Frauduleuze handelingen en verlies grootschalige hoeveelheid padie

Onlangs is gebleken, dat er een grote hoeveelheid padie is gestolen in het district Nickerie. NV REM  deed de melding, dat er een georganiseerde misdaad zou hebben plaatsgevonden in een van zijn loodsen waar ze padie opslaan. Onderzoek naar de daders is al een poosje gaande. 

Meer informatie

Nadat was opgemerkt dat er voor een groot  bedrag aan padie vermist werd uit het bedrijf werd daar meteen werk van gemaakt. Via verschillende wegen heeft de NV geprobeerd erachter te komen wie de daders zijn. Er was zelfs een beloning van 1 miljoen Surinaamse dollar uitgeloofd voor degene die waardevolle informatie kon verschaffen over de vermiste padie. Inmiddels is gebleken, door een getuigenverklaring, dat de verschillende ladingen met vervalste bonnen werden opgemaakt. Er werd aldus de getuigenverklaring, flink gefraudeerd binnen het bedrijf Manglie NV die de padie moest leveren. 

Vervalste bonnen

In de getuigenverklaring werd gesteld, dat bij enkele van de ladingen padie die door werknemers van rijstfabriek Manglie geleverd moest worden dubbele bonnen waren aangeslagen. De bedragen werden dus vervalst. Vele van de bonnen werden in opdracht van een bekende werknemer in het bedrijf gemaakt. De mensen die hielpen bij de uitvoering werd door de desbetreffende werknemer, wiens naam wel is genoemd in de getuigenverklaring, beloofd dat ze grote geldbedragen zouden ontvangen voor elke geleverde illegale dienst.

De bedragen waren volgens de getuigenverklaring zeker iets van SRD 6.000 per lading. Het zou in totaal zijn gegaan om zeker 78-92 vervalste ladingen die dan vermenigvuldigt zouden worden met die SRD 6.000. In totaal zou er zeker een bedrag van SRD 468.000-552.000 beloofd zijn geworden voor deze illegale diensten.

Schuld bekennen

Een van de werknemers kon een en ander niet meer geheim houden en heeft de bewuste stap zonder dwang gezet richting de directeur van rijstfabriek Manglie NV. Verder heeft hij volgens de getuigenverklaring dit ook gedaan vanwege angst voor een strafrechtelijke vervolging. Ter plekke werd meteen een getuigenverklaring opgemaakt en nu zijn partijen klaar om dit juridisch verder op te kunnen lossen.

De getuigen zijn bereid om hun getuigenis over de gepleegde daden af te leggen bij de politie.

GW

error: Kopiëren mag niet!