DA’91 houdt teambuilding en strategische sessie buiten de stad

 “Je leert naar binnen en buiten kijken”

De politieke partij DA’91 heeft een teambuildingsweekend achter de rug. De groepsactiviteit werd buiten de stad gehouden.

Patrick Timpico, die verantwoordelijk is voor de Public Relations (PR) van de partij, laat weten dat het een geslaagde sessie is geweest. Tijdens deze sessie werden ook strategische zaken besproken. Timpico geeft aan, dat elke partij van buitenuit naar zichzelf moet kijken. “Maar, ook van binnen naar buiten”, voegt hij toe. Tijdens de sessie is bekeken welke strategische punten gerealiseerd kunnen worden.

Een van de besproken zaken is hoe het contact met de kiezers verbeterd kan worden. Verder kwamen diverse andere zaken aan bod, waaronder transparant zijn naar het publiek, zodat men weet met wie men te maken heeft. “De laatste tijd is het zo erg, dat veel mensen bijna een afkeer krijgen van politiek”, benadrukt Timpico. Hiermee geeft hij aan, dat het hebben van een goed imago belangrijk is, iets dat tijdens de sessie is besproken.

“Het strategisch weekend heeft geholpen om naar onszelf te kijken om vervolgens ook naar buiten te kijken.” Timpico wijst ook op het jongeren- en vrouwenforum binnen de partij die zich zullen richten op de doelgroepen jongeren en vrouwen.

Confronterend

Over de sessie zelf zegt hij, dat het “vrij confronterend is wanneer je je openstelt, maar door die confrontatie leer je hoe naar jezelf te kijken”. Een ander punt dat hij aanhaalt is, dat je er op deze manier achter komt wat je kan betekenen voor de omgeving, terwijl je ook leert om bepaalde situaties te herdefiniëren en belangen in kaart te brengen. Hierbij benadrukt Timpico dat het woord ‘belangen’ niet negatief geïnterpreteerd moet worden. “Uiteindelijk draait het om belangen bij de bevolking”, geeft hij als toelichting. “Of het nou onderwijs, geneeskundige behandeling of de agrarische sector betreft, het gaat om belangen”, stelt de PR-medewerker.

Afsluitend zegt Timpico “dat wanneer men zich openstelt en bereid is om samen te werken, dat dit een mooi eindresultaat kan opleveren”.

RB

error: Kopiëren mag niet!