Napoli vastgehouden door Fiorentina in doelpuntloze patstelling

Napoli werd zondag tegen Fiorentina in de Serie A op een 0-0 gelijkspel gehouden, terwijl de twee ploegen bleven drukken, maar de impasse niet konden doorbreken.

Een lange-afstandspoging van Fiorentina-vleugelspeler Riccardo Sottil in de 24e minuut werd gered door Napoli-keeper Alex Meret, en Giacomo Bonaventura volgde met een schot net naast de paal nadat hij op een slechte defensieve uitklaring had gesprongen.

Napoli-spits Victor Osimhen vond in de 43e minuut het net, maar zijn poging werd meteen afgekeurd wegens buitenspel.

Napoli staat aan kop in de Serie A als een van de zes teams met zeven punten uit drie wedstrijden en ontvangt woensdag Lecce, terwijl Fiorentina, die vijf punten heeft, op dezelfde dag naar Udinese reist.

Atalanta versloeg Verona eerder op zondag met 1-0 en staat ook op zeven punten.

De gastheren domineerden de eerste helft, maar een schot met de linkervoet van middenvelder Teun Koopmeiners draaide in de 50e minuut de wedstrijd in het voordeel van Atalanta en bezegelde de overwinning. (Rapportage door Silvia Recchimuzzi in Gdansk Editing door Toby Davis)