Antony: Man United sluit deal van € 95 miljoen voor Ajax-vleugelspeler

Manchester United is van plan om Ajax-vleugelspeler Antony vast te leggen na overeenstemming te hebben bereikt over een vergoeding met de Amsterdamse club, zo hebben bronnen aan ESPN verteld.

De deal heeft een waarde van in eerste instantie € 95 miljoen met nog eens € 5 miljoen aan add-ons, waarmee de vleugelspeler United de op een na duurste ondertekening ooit is zodra de overdracht is voltooid. De deal is onderworpen aan een medische en het Britse visumproces.
Ten Hag was erop gebrand dat zijn aanvaller deze zomer moest vertrekken .vooral nadat Anthony Martial een achillespeesblessure opliep.

De Frans international miste de eerste twee wedstrijden van het seizoen met een hamstringprobleem opgelopen tijdens de voorbereiding.

Antony wordt de vijfde zomeraanwinst van United na de komst van Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Christian Eriksen en Casemiro.

De vleugelaanvaller, die negen keer werd afgedekt door Brazilië, maakte vorig seizoen 12 doelpunten in 33 wedstrijden voor Ajax.

Hij arriveerde in 2020 vanuit Sao Paulo in Amsterdam voor een eerste vergoeding van € 15 miljoen.

De 22-jarige werd afgelopen weekend buiten de Ajax-selectie gelaten vanwege de 1-0-zege op Sparta Rotterdam en miste zondag ook de wedstrijd tegen Utrecht, terwijl United in gesprek bleef met de landskampioen.

error: Kopiëren mag niet!