Youth Ambassadors Program mijlpaal voor Sercheenio Moeljakarta

Mijn naam is Sercheenio Moeljakarta, een 17 jarige jongenman uit het district Coronie die leerling is aan de Scholengemeenschap Nickerie (VWO). Ik ben naast leering ook voorzitter en oprichter van de jeugdorganisatie “Kinderen van vandaag” welke ik heb opgericht met als doel zoveel mogelijk jeugdigen helpen met het ontwikkelen van zichzelf, hun talenten, hun omgeving en nog veel meer en ook niet te vergeten Caribbean Youth ambassador 2022. 

Ik doe graag en vaak vrijwillig werk in mijn district en ik doe het met heel mijn hart, omdat ik graag mijn bijdrage wil leveren aan de verdere ontwikkeling van de jeugd en vooral mijn land en district. Mijn hobby’s zijn schaken, zwemmen, hengelen en organiseren. Koken zou eventueel ook erbij kunnen. In mijn district ben ik ook schaakinstructeur voor beginnelingen. 

Ik maakte kennis met het Youth Ambassadors Program in 2020, door een vriendin van mij die ook participeerde in dit programma. Het programma is een programma gefocust op de gebieden cultuur uitwisseling, leiderschap, geschiedenis en politiek.  

Het interesseerde me zeer om te participeren in dit programma, omdat het zoveel mogelijkheden biedt. Ik ben super geïnteresseerd in deze punten en wil graag mijn kennis vergroten in ze. Dus gekozen worden tot dit programma was een van mijn doelen sinds 2020. 

Wegens Covid werd het programma stopgezet en in 2022 hervat. Ik werd toen gekozen tot Caribbean Youth Ambassador 2022 en ik zie dit als een mijlpaal, omdat ik mijn land Suriname mocht vertegenwoordigen in het buitenland. Het was een grote eer mijn land Suriname te mogen vertegenwoordigen tijdens het Jeugd Ambassadeurs Programma 2022. Ik ben blij en dankbaar dat ik de gelegenheid heb gehad om in dit geweldig, leerrijke, educatieve, culturele, leiderschaps programma te mogen participeren welke zeker een bijdrage heeft geleverd aan het uitbreiden van mijn kennis, leiderschapskwaliteiten en denkvermogen en ook niet te vergeten om ervoor te zorgen dat een ieder buiten Suriname op de hoogte is van ons prachtig grondgebied en haar rijke cultuur. 

Hiermee mag ik trots zeggen, dat ik heb bereikt wat ik wilde bereiken met mijn participatie in het programma. Ik ben dankbaar dat ik alle andere overige 41 jeugdambassadeurs en de mentoren en ook de begeleiders heb mogen leren kennen en dat wij een goede relatie hebben kunnen opbouwen in die korte periode. Het was hard gedag te zeggen wegens de goede band die wij met elkaar hadden, maar het is niet het einde van de reis, maar het begin van nieuwe kansen en mogelijkheden, tot we elkaar weer zien. 

Ik wil een ieder bedanken die op welke wijze dan ook mij de ondersteuning heeft gegeven vanaf de registratie van het programma. Mijn boodschap voor alle jeugdigen is “no matter what, you will achieve”.  Thank you~gran tangi.

Moeljakarta Sercheenio

Caribbean Youth Ambassador 2022

Voorzitter Kinderen van Vandaag

error: Kopiëren mag niet!