Ministerie van ROS organiseert sportactiviteiten in vakantieperiode

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport gaat een reeks aan sportactiviteiten organiseren in de vakantie. Volgens onderdirecteur Ramon Apoetiti van het onderdirectoraat Recreatie en Sport zullen op diverse sportcentra activiteiten georganiseerd worden waar kinderen op een verantwoordelijke wijze en een creatieve manier zullen worden beziggehouden. 

“In plaats van dat de kinderen zich ophouden op straat kunnen zij iets bijleren en bezig zijn met sport”, zegt Apoetiti. Er zijn in dit verband 50 sportcentra geïdentificeerd waar de activiteiten gehouden zullen worden. De activiteiten beginnen op 6 september en zullen 3 weken duren, elke dinsdag, woensdag en donderdag. 

Het gaat om voetbal, volleybal, basketbal, atletiek, dammen en recreatiespelen. Registratie vindt plaats op de centra zelf. 

De registraties zullen beperkt worden gehouden, omdat het aantal sportleiders niet hoog is. De kinderen zullen per sportleider worden ingedeeld, bijvoorbeeld 20 kinderen per sportleider. 

Er zal gelet worden op waarin een kind uitblinkt, waarna zo’n kind overgedragen wordt aan een bestaande sportschool (begeleiding) om degene verder te ontwikkelen op het gebied van sport (doorstroming).

error: Kopiëren mag niet!