Beschoeiingswerkzaamheden achter de markt in Nieuw-Nickerie

De situatie en omstandigheden waarin de standhouders met vleeswaren in Nieuw-Nickerie verkeren was jarenlang heel erg slecht. Bij hoogwaterstanden kwam het water daar waar de standhouders staan. Troep in de Nickerierivier kwam dus ook aan wal en ging in de meeste gevallen niet weer naar de rivier wanneer het waterpeil weer daalde. 

Korte terugblik 

Al geruime tijd heerst er een situatie dat het gedeelte waar de verkopers en kopers van de markt in Nieuw-Nickerie zijn, in een slechte staat verkeerr. Vooral in grote regentijden liepen plekken het dichtst bij de rivier ook onder water. Voor de markt gebruikers is het heel erg oncomfortabel om zo inkopen te moeten doen.

Doordat de Nickerierivier schade blijft aanrichten aan een deel van de markt, heeft vooral de vishal ernstige verzakkingen. De omgeving waar er voornamelijk veel vis en vlees te vinden is, heeft vaak ook te kampen met een enorme stank. “Je kunt je nou voorstellen, dat alle vis en vlees al voor een erge stank zorgen, vanwege het feit dat standhouders hun producten ter plekke schoonmaken voor hun klanten”, aldus mevrouw Roos in een interview met Dagblad Suriname. 

Plan van aanpak vishal Nieuw-Nickerie ligt al lang in de planning

De situatie in en rondom de vishal van Nieuw-Nickerie laat zien, dat een plan van aanpak een dringende noodzaak is. De voorgaande jaren zijn vaak door allerlei instanties onderzoeken gedaan om de beste duurzame oplossing voor deze situatie te kunnen vinden. Het weggespoelde gedeelte dat ligt aan de oever van de Nickerierivier staat al enige tijd bekend als het gedeelte dat aanpak nodig heeft. Nu komt er eindelijk na een lange tijd een oplossing vanuit het ministerie van Openbare Werken.

Aanpak plan minister Openbare Werken

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken die onlangs voor een oriëntatie bezoek in Nickerie was heeft ging ook naar achterkant van de markt waar de vishal is. Hij was van mening, dat er gelijk een structureel plan van aanpak moet komen om deze problemen op te kunnen lossen. Recentelijk zijn de activiteiten rond dat gedeelte van de markt in een beginfase gebracht. Er vindt op dit moment besproeiing plaats.

“In opdracht van het ministerie van Openbare Werken is aannemer Balwantgir gestart met beschoeiingswerkzaamheden achter de Openbare Markt van Nieuw-Nickerie. Deze beschoeiing moet voorkomen dat vooral de vishal van de markt niet verder wegzakt in de Nickerierivier”, aldus het Burger Informatie Centrum van het commissariaat Nickerie.

GW

error: Kopiëren mag niet!