Informatie nieuwe “Moni Karta’s” formeel binnen

Burgers die voorzien worden van financiële steun hebben een “Moni Karta”, waarmee ze maandelijks na de nodige wegen te hebben afgelegd een bedrag kunnen pinnen bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) om zodoende hun financiële situatie onder controle te houden.

Verlenging onduidelijk

De procedure voor het verlengen van de kaarten was tot vorige maand nog heel onduidelijk. Burgers hebben diverse keren geprobeerd contact te maken met de desbetreffende kantoren in verschillende wijken, maar het is hun nimmer duidelijk gemaakt wat er uiteindelijk zou gebeuren met hun vervallen kaart. ”Ze zeiden me dat de kaarten niet vervallen, terwijl mijn kaart wel een vervaldatum heeft”, zegt Mariska tegen Dagblad Suriname. 

Eindelijk nieuwe duidelijke informatie

Nu komen de burgers eindelijk te weten via een communiqué van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting dat ze gewoon met hun vervallen kaart bij de bureaus die in het ressort aanwezig zijn hun nieuwe kaart kunnen halen. Dit communiqué van het ministerie heeft vele mensen nog niet bereikt en dat betreuren ze ten zeerste. 

Het feit dat het vermeldenswaard is om aan te geven, dat de registratie van de personen met een vervallen kaart en de indiening van de kaarten tot en met 31 augustus loopt is wat de mensen nog erger heeft gekwetst. Het gaat om een groep in de samenleving die weinig tot geen toegang heeft tot de verschillende social media.

Blij dat er nu eindelijk oplossing is

De burgers zijn echter wel blij, dat er nu eindelijk een oplossing is gekomen voor het probleem dat ze al die tijd hadden met hun vervallen kaarten. Ondanks het feit, dat het nog onduidelijk is voor enkele mensen wat de procedure is, blijft het beste advies om zich gewoon naar een lokaal kantoor van Sociale zaken en Volkshuisvesting te gaan om de kaart op te halen. “Ik vind het niet erg, dat ik van het kastje naar de muur werd gestuurd, maar voor de volgende keer is het toch beter dat het ministerie beter met de gemeenschap communiceert over de verschillende aanmeldingen”, zegt Mariska afsluitend met een tevreden gevoel. 

De aanmeldingen voor een nieuwe kaart zijn alleen door de weeks mogelijk en lopen tot en met volgende week dinsdag.

GW

error: Kopiëren mag niet!