“Op een of andere manier zullen wij het samen redden”

Het is intussen vakantie, de schooldeuren zijn gesloten en ook zijn enkele oppashuizen hebben de deuren gesloten. Marlenne, die een oppas heeft in de omgeving van de Kwattaweg, geeft tegenover Dagblad Suriname aan, dat zij haar deuren openhoudt. “Je hebt enkele ouders die werken. De ouders die leerkrachten zijn hebben bij deze geluk, maar de andere ouders hebben normaal werk, dus ik help bij deze een handje. Om het niet zwaar te maken heb ik het oppastarief op hetzelfde bedrag gehouden.”

Marlenne zegt, dat de meeste kinderen die bij haar bij de oppas zijn, schoolgaand zijn. Ook zijn er een paar zuigelingen. “Normaal let ik na school op de oudere kinderen, maar nu is het van ‘s morgens tot in de middag, voor de zuigelingen komt er geen verandering. Maar om de ouders niet op hoge kosten te jagen, doe ik het voor dezelfde prijs. Ik heb de ouders vriendelijk gevraagd om alleen te zorgen voor de ochtendmaaltijd en het middageten en tussentijdse hapjes zijn voor mij. Wij moeten elkaar helpen en hoe ik de meeste groenten uit mijn tuin haal, is er geen probleem”, zegt Marlenne. 

Een ouder geeft tijdens een gesprek aan, dat zij blij is dat zij haar kind bij de oppas kan zetten. “Het gaat hierbij niet om de prijs, maar dat ik gerust kan werken en verdienen en weet dat mijn kind veilig is. Familie storen doe ik niet, dus dit komt mij goed uit.”

Een andere oppashouder stelt, dat zij niet te veel kinderen heeft in de vakantie. Om haar deuren niet dicht te doen voor de ouders die het wel nodig hebben, probeert zij advertenties te plaatsen om een andere groep te krijgen voor de vakantie.

“Momenteel zijn er drie kinderen bij mij waaronder een zuigeling. Ik kan mijn deuren om drie kinderen niet ophouden en ook niet dicht doen. De advertentie heb ik pas laten plaatsen, dus ik kijk maar uit. Op zo een manier blijf ik als oppashouder actief en hou de kinderen ook bezig. De situatie is onvoorstelbaar. Prijzen van producten en diensten gaan omhoog en velen komen niet uit. Wij moeten er uiteindelijk ook voor elkaar zijn, ondanks de situatie gaat alles door. Op een of andere manier zullen wij het samen redden”, aldus de oppashouder. 

TM

error: Kopiëren mag niet!