Green Week Convention van JCI Unify geslaagd

De organisatie Junior Chamber International, bekend als JCI, is een internationale non-profit organisatie die al meer dan 60 jaar actief is in Suriname. JCI is een toonaangevend wereldwijd netwerk van jonge ondernemende leiders. De organisatie richt zich op ontwikkelingsmogelijkheden die jonge mensen tussen de 18 en 40 jaar in staat stellen om positieve verandering te creëren.

JCI Suriname bestaat uit zes JCI-kamers. Een daarvan is de JCI Unify. Zij staat bekend als de Groene Kamer, vanwege het duurzaam project ‘De Groene Ambassadeurs.’ Zij heeft het Green Ambassadors Leerlingenboek en Groene Denkers spel ontworpen om milieubewustzijn te bevorderen binnen de Surinaamse samenleving. 

Groene weetjes

In het kader van duurzaam milieumanagement, hield de organisatie in de week van 9-14 augustus de ‘JCI Unify Green Week Convention’ die tot doel had om een positieve bijdrage te leveren aan het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s) in de Surinaamse samenleving, met name de SDG’s inzake Goede Gezondheid en Welzijn, Eerlijk Werk en Economische Groei, Duurzame Steden en Gemeenschappen, Verantwoorde Consumptie en Productie, Klimaatactie en Partnerschappen om doelstellingen te bereiken.

De diverse projecten die zij hebben uitgevoerd zijn Groene Weetjes om via de JCI Unify Social Media kanalen milieubewustwording te vergroten. 

Trainingen 

Daarnaast werd een tweedaagse Hydroponic Training gehouden, een samenwerking van JCI Unify en Parmas Green Farm, om duurzaam thuis kweken van eigen planten te stimuleren in de samenleving.

UNIFIT, een activiteit om een gezonde levensstijl in de Surinaamse samenleving te stimuleren, op het gebied van mentaal-, geestelijk en lichamelijk welzijn. Ten slotte EcoSur, een samenwerking tussen JCI Unify, Stichting Villa Zapakara, het Museum & ZapLab en Stichting SuReSur, om milieubewustzijn te vergroten in de samenleving door duurzaam te knutselen met gerecycleerd materiaal, gepaard met de technologie, en informatie over waste management te verstrekken.

De deelnemers hebben flink genoten van desbetreffende activiteiten en kijken uit naar de volgende, aldus de organisatie.

error: Kopiëren mag niet!