Steven Gonesh gedurende twee maanden waarnemend CEO bij SLM

Steven Gonesh zal de komende twee maanden als waarnemend CEO bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) worden aangesteld. Behalve Gonesh zullen Santosh Baidjoe, John Vrede en Ganesh Laigsingh deel uitmaken van het interim managementteam, zo heeft de regering woensdagavond 24 augustus laten weten in een persbericht.

Dit team heeft als opdracht de lopende zaken af te ronden, de dagelijkse leiding te voeren en alles in het werk te stellen voor een efficiënte transitie naar de nieuwe situatie.

De huidige Raad van Commissarissen blijft verder functioneren alleen is Ganesh Laigsingh gevraagd om de functie van waarnemend president-commissaris in te vullen nu Xaviera Jessurun haar functie ter beschikking heeft gesteld.

Het contract met de huidige directeur, Paul de Haan, wordt zo snel als mogelijk ontbonden. Vermeldenswaard is dat ook De Haan schriftelijk zijn ontslag heeft ingediend. Ook de samenwerking met Prenobe Bissessur is beëindigd. Volgens de regering hebben zich zaken voorgedaan buiten de aandeelhouder en het clusterteam van ministers om en is Bissessur ver buiten zijn bevoegdheden getreden.

De regering benadrukt dat ze het Openbaar Ministerie alle ruimte wil geven om het onderzoek dat gestart is bij de SLM af te ronden. Zolang dat gaande is vraag ze in het belang van de maatschappij, maar ook van de samenleving om rust. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een herstelplan en daar wordt verder aan gewerkt.

Vanaf de start is er een cluster van ministers betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitvoering van dit plan. De regering wil een ding en dat is het redden van de SLM. De focus is dan ook daarop gericht en wij gaan doen wat we moeten doen om dit te realiseren. 

Ondertussen gaat het clusterteam van ministers en de interim-leiding na welke besluiten formalisering via de Raad van Commissarissen moeten. Verder is gevraagd alle relevante informatie ter beschikking te stellen voor de te houden DNA-vergadering in comité generaal over SLM op voor 30 augustus. Terwijl dit proces zich voltrekt wordt gewerkt aan de leiding van de nieuwe SLM.

Xaviera Jessurun

Overigens liet Xaviera Jessurun woensdagmiddag nog het volgende weten tegenover Dagblad Suriname:

“Ik ben gewoon op vakantie, zoals lang van tevoren gepland), zeker niet gevlucht, dat is gewoon absurd. Ik ben mijn hele leven Surinaamse en woon en leef in die maatschappij. Bijzonder triest vind ik het, dat ik nu gecriminaliseerd wordt zonder enige grondslag. Ten aanzien van mijn positie en de leiding van het bedrijf verwijs ik graag naar de aandeelhouder.”

Verder liet ze nog weten: “Ik heb altijd naar eer en geweten en op puur zakelijke gronden mijn werk gedaan en altijd in samenspraak met en na goedkeuring van de aandeelhouder.” Op andere zaken, zoals wie nu aan het roer van de SLM staat en hoe zij nu haar positie ziet, wilde ze vooralsnog niet reageren. Dat wil zij in een later stadium, na terugkeer in Suriname, eventueel wel doen.

Eind volgende week is Jessurun weer terug in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!