8 procent loonsverhoging landsdienaren deze maand uitbetaald

De 8% loonsverhoging voor landsdienaren en de aan hen gelijkgestelden zal eind deze maand worden uitbetaald. De loonsverhoging gaat in per 1 juli 2022. De uitbetaling van twk (terugwerkende kracht) over de maand juli zal in september worden uitbetaald.

De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), waar de Centrale van Landsdienaren Organisaties deel van uitmaakt, heeft eerder deze maand overeenstemming bereikt met het Onderhandelingsorgaan van de Overheid (O.O.) over de loonsverhoging.

De 8% loonsverhoging is gebaseerd op de verhoogde salarissen van januari dit jaar, welke in maart was overeengekomen. Het betrof toen een verhoging van 17%. Aanvankelijk wilde de overheid de 8% loonsverhoging baseren op het oude loon van vόόr januari 2022. De vakbeweging heeft duidelijk gemaakt, dat dat niet acceptabel is. De vakbeweging wilde van haar zijde aanvankelijk een loonsverhoging van 8% plus. De overheid heeft duidelijk gemaakt dat ze tegen het plafond van de loonsom zit zoals met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is vastgelegd.

Naast de 8% loonsverhoging hebben de vakbeweging en het O.O. ook overeenstemming bereikt over de uitbetalingen van oude twk’s op basis van de overeenkomst van maart 2019. Het gaat om de uitbetaling van 3 x SRD 500 en het verschil in vakantiegeld. Totaal komt het neer op 5 maanden. Afgesproken nu is dat de twk’s van 3 x SRD 500 respectievelijk zullen worden uitbetaald in  september, oktober en in november.

In december en januari zal het verschil in vakantiegeld van 2017 en 2018 worden uitbetaald.

SS

error: Kopiëren mag niet!