Pakistan klaagt ex-premier Imran Khan aan wegens terreurdaad

De voormalige premier van Pakistan, Imran Khan, is aangeklaagd op grond van antiterrorismewetten, nadat hij de politie en de rechterlijke macht had beschuldigd van het vasthouden en martelen van zijn naaste medewerker.

Tientallen supporters verzamelden zich vanaf maandag vroeg voor het huis van Khan en scandeerden leuzen tegen de regering en de politie. De politie van Islamabad weigerde te bevestigen dat ze van plan waren Khan te arresteren, maar minister van Binnenlandse Zaken Rana Sanaullah heeft gezegd dat hij zou kunnen worden gearresteerd, aldus Reuters.

Khan was premier van 2018 tot april van dit jaar, toen hij werd gedwongen af te treden nadat hij een vertrouwensstemming in het parlement had verloren.

Sindsdien voert hij campagne voor nieuwe verkiezingen, maar premier Shehbaz Sharif heeft die eis afgewezen, aldus Reuters.

error: Kopiëren mag niet!