India’s in het laboratorium gemaakte diamanten

DOOR DUNCAN MIL

23 augustus 2022 – India voert de verkoop van in het laboratorium gekweekte diamanten op naarmate de wereldwijde vraag stijgt. De export zou in het huidige boekjaar kunnen verdubbelen van $ 1,3 miljard in 2021-22.

De vraag naar in het laboratorium gekweekte diamanten blijft groeien, waarbij bedrijven in India ongeveer 90% van de wereldwijd verkochte diamanten slijpen of polijsten en zo belangrijke spelers op de markt worden.

Volgens Paul Zimnisky Diamond Analytics bereikte de wereldwijde verkoop van in het laboratorium gekweekte diamanten vorig jaar $ 5,9 miljard, goed voor ongeveer acht procent van de markt.

Zimnisky schat dat de wereldwijde verkoop van diamantjuwelen in het laboratorium in 2022 $ 8 miljard zou kunnen bedragen, bijna 10 procent van de totale markt voor diamanten juwelen, en richting $ 10 miljard in 2023, gedreven door de vraag en aanvaardbaarheid in de VS, Groot-Brittannië en Australië.

In het laboratorium gemaakte diamanten groeien uit een diamantzaadje dat in een plasmakamer wordt geplaatst en oververhit tot een gloeiende bal van geïoniseerd gas. Het proces creëert pure koolstofatomen die in weken kristalliseren tot diamanten.

Er zijn nu ongeveer 25 diamantlaboratoria in India met naar schatting 2500 actieve reactoren die diamanten maken. Een typische chemische Vapour Deposition (CVD)-reactor kan maandelijks 125 karaat groeien voor $ 175.000. Het land draagt ​​ongeveer 20% bij aan de wereldwijde productie van in het laboratorium gekweekte diamanten, met een productie van 1,5 miljoen karaat, volgens het wereldwijde adviesbureau Bain & Company.

Bain voorspelt dat de wereldwijde productie in het laboratorium tegen 2030 19,2 miljoen karaat zal bereiken.

error: Kopiëren mag niet!