In Ecuador zo’n 3.500 kilo cocaïne onderschept in 2 containers met bestemming Rotterdam en het VK

In Ecuador is in totaal zo’n 3.500 kilo cocaïne gevonden in twee containers met bananen met bestemming Europa. Een van de containers zou naar Rotterdam worden verscheept. De andere richting het Verenigd Koninkrijk (VK). Dat heeft de Ecuadoraanse politie zaterdag 20 augustus op Twitter gemeld.

Onderweg naar de haven van de stad Guayaquil werd een vrachtwagen met container onderschept. Daarin zaten 92 dozen met in totaal 2.300 pakjes van elk ongeveer een kilo cocaïne. Een tweede container werd gevonden in een andere haven in de regio. Deze lading bevatte 87 dozen waarin 1.218 pakjes coke zaten.

Een dag eerder deed de politie in Ecuador ook al een grote drugsvondst. In een appartement in de kustplaats Manta werd een onbekende hoeveelheid drugs gevonden in 4.800 blikjes tonijn. De blikjes waren bestemd voor de export.

De president van El Salvador, Nayib Bukele, twitterde vrijdag dat de marine een smokkelboot met 2,2 ton coke in de Stille Oceaan had onderschept. De waarde wordt geschat op ruim 55 miljoen dollar (zo’n 54,8 miljoen euro). De gearresteerde bemanning bestond uit een Ecuadoraan en twee Colombianen.

Boten die cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar de Verenigde Staten smokkelen, worden vaak onderschept voor de kust van Midden-Amerika.

error: Kopiëren mag niet!